Üniversitede kanlı tablo

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede kanlı tablo
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2015 22:06

Kenya, çoğu öğrenci 147 kişinin hayatını kaybettiği Garissa Üniversitesi’nde düzenlenen katliamının şokunu yaşıyor. El Şebab örgütünün düzenlediği saldırıdan sağ kurtulanlar, teröristlerin daha çok Hıristiyanları hedef aldığını, bazı öğrencilerin ise arkadaşların kanlarını üzerlerine sürerek ölü taklidi yaptığını anlattı.

Haberin Devamı

SOMALİ’de faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı El Şebab teröristleri, önceki gün sabaha karşı Kenya’nın kuzeydoğusundaki Garissa Üniversitesi’nin yatakhanesini bastı.

Görgü tanıklarına göre, saldırganlar sabah duası için Hıristiyan öğrencilerin toplandığı bölüme de girdi. Eylemin başlamasıyla bazı öğrenciler kaçmayı başarırken, teröristler, rehin aldıklarına ailelerini telefonla arattılar.

ÖLÜ TAKLİDİ YAPTILAR

Öğrencilerden ailelerine “Kenya askerleri Somali’den çekilsin” demelerini isteyen teröristler sonra o öğrencileri kurşuna dizdi.

Cesetlerin çoğunun sırtından vurulmuş olduğu bildirildi. Eylemden sağ kurtulanlar ise arkadaşlarının kanlarını üzerlerine sürüp ölü taklidi yaptıklarını, bu sayede hayatta kaldıklarını aktardı.

Saldırı Kenya güvenlik güçlerinin silahlı müdahalesi üzerine dört saldırganın üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirmesiyle son buldu.

Haberin Devamı

Bir eylemci ise sağ ele geçirildi.

TERÖRE BOYUN EĞMEYECEĞİZ

KENYA İçişleri Bakanı Joseph Nkaissery, terör tehditlerine boyun eğmeyeceklerini söyledi. El Şebab Sözcüsü Şeyh Ali Mahmud Rage, eylemin Afrika Birliği askeri gücü çerçevesinde Somali’de bulunan Kenya askerlerine bir tepki olarak düzenlendiğini söylemişti.

ERDOĞAN’DAN KINAMA

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Kenya’daki Garissa Üniversitesi’ne düzenlenen silahlı saldırıyı şiddetle kınayıp lanetledi.

Ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar dileyen Erdoğan, terörün dininin ve milliyetinin olamayacağının bilinciyle, Kenya halkı ve hükümetiyle bu acılı günlerinde tam bir dayanışma içerisinde olunacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!