UETD raporu açıklandı: Türkler siyasete ilgili

Güncelleme Tarihi:

UETD raporu açıklandı: Türkler siyasete ilgili
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2017 15:16

UETD, Almanya, Fransa ve Hollanda’da yaşayan ikinci ve üçüncü kuşak Türkler arasında ‘Siyasi ve Sosyal Katılım’ konulu raporun sonuçlarını açıklandı. Rapora göre ayrımcılığa maruz kalan Türkler, Fransa ve Hollanda’da devlet kurumlarına şikayette bulunurken, Almanya’da bunu yapmıyor.

Haberin Devamı

AVRUPA Türk Demokratlar Birliği (UETD) Başkanı Zafer Sırakaya, derneğin yönetim kurulu üyeleri Filiz İşler ve Bülent Güven düzenledikleri basın toplantısıyla tanıttıkları 2017 yılı raporunda öne çıkan önemli sonuçlarından biri bu üç ülkede yaşayan Türklerin hem Türkiye, hem de yaşadıkları ülkenin siyasetiyle yakından ilgilenmeleri. Türkiye’deki siyasetle ilgilenenlerin oranı Almanya’da yüzde 85, Fransa’da 71 ve Hollanda’da 62. Almanya siyasetiyle ilgilenenlerin oranı yüzde 77, Fransa siyasetiyle ilgilenenlerin oranı yüzde 69, Hollanda siyasetiyle ilgilenenlerin oranı yüzde 62.

AYRIMLIĞA MARUZ KALANLAR NASIL DAVRANIYOR?
UETD Başkanı Zafer Sırakaya Almanya’da yaşayan Türkler karşılaştıkları ayrımcılık veya ırkçı saldırılar durumunda devlet kurumlarına güvenmediklerini belirterek şöyle dedi:
“Yaptığımız kamuoyu yoklamasında Fransa ile Hollanda’da ırkçı ve ayrımcılık gibi muamelelerle karşılaşan Türkler devlet kurumlarına başvuruyor. Almanya’da ise başvurmuyor. Almanya’da kurumların NSU terör çetesi konusundaki tutumu nedeniyle bu ülkede yaşayan vatandaşlarımız ilgili kurumlara güvenmediğini tespit ettik.”

Haberin Devamı

ERDOĞAN’A SEMPATİ DAHA FAZLA
Araştırmanın bir diğer çarpıcı sonucu ise Türklerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sempatileri ve ilgilerinin oranı, AK Parti’ye göre daha yüksek çıkması. Hollanda’da Erdoğan’a olan sempati ve ilginin oranı Türkler arasında yüzde 73 iken, AK Parti’ye olan sempati ve ilgi yüzde 53. Fransa’da bu oran yüzde 65’e 50 yine Erdoğan lehine. Almanya’da ise yüzde 66’ya yüzde 46 yine Erdoğan önde.
UETD Başkanı Sırakaya, bundan böyle her iki yılda bir aynı konularla ilgili raporu yayınlayacaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!