Türkler asıyor, Alman anarşistler indiriyor

Güncelleme Tarihi:

Türkler asıyor, Alman anarşistler indiriyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2010 00:00

BİRÇOK göçmen içeren Alman Milli Takımı’nın Dünya Kupası’ndaki başarısı, bu ülkedeki “uyum sürecinin” son dönemde ivme kazandığını da kanıtlıyor. The Independent’ın haberine göre bu yıl daha fazla sayıda Türk ve Arap göçmen, Almanya’nın maçları için işyerlerinde Alman bayrağı dalgalandırıyor. Ancak entegrasyonun başarıyla ulaştığı kanısına neden olabilecek bu göçmenlerin karşısında ilk kez beklenmedik bir grup var.
Anarşist Almanlar, “Milliyetçiliğe hayır” diyerek azınlıklara ait dükkanlardaki bayraklara saldırıyorlar. Anarşist yayınlarda, Alman bayrağı, “siyah-kırmızı-sarı paçavra” olarak niteleniyor ve “tehlikeli milliyetçi eğilimleri” teşvik etmekle suçlanıyor. Bu nedenle “anarşist komandolar,” özellikle Berlin’deki Türk ve Araplara ait işyerlerini basıp, Alman bayraklarını yırtıyor veya yakıyorlar.
Nazi sempatizanı dediler
Arap kökenli bir Alman vatandaşı olan ve Neukölln semtindeki cep telefonu dükkanına 15 metrelik bir Almanya bayrağı asan İbrahim Bassal ise saldırıları anlamıyor. Bayrağının defalarca yırtıldığını söyleyen Bassal, “Son olarak dükkanıma 16 genç geldi. Beni Nazi sempatizanı olmakla suçladılar. Almanya’yı desteklemenin neresi Nazilik” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!