Türkiye’ye yönelik umutlarımız daha da arttı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’ye yönelik umutlarımız daha da arttı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2016 13:25

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Türkiye'deki darbe girişimini Bild am Sonntag gazetesine değerlendirdi. Bölgenin istikrarının Türkiye'nin iç politikasındaki istikrara ve demokratik Türkiye'ye bağlı olduğunu belirten Steinmeier, şöyle dedi:

Haberin Devamı

“BİRÇOK Alman ve Türk kökenliler gibi ben de Türkiye'deki darbe girişimini büyük bir gerginlik ve derin kaygılarla takip ettim. Öncelikle daha fazla kanın akması önlendi. Ülke saygın demokrasi ve hukuk kuralları çerçevesinde tekrar huzura yöneliyor. Şu anda yaklaşık 200 bin Alman Türkiye'de tatil yapıyor. Türkiye ile olan sıkı ve insani bağlarımız, başka hiçbir ülkeyle yok. Türkiye'de askeri darbeler zamanlarının geri kaldığı ve insanların özgürce ve demokratik şekilde gelecekleri ile ilgili kararı vereceklerine yönelik umutlarımız daha da arttı.”

HALK TANKLARA KARŞI DURDU
“Türk meclisinde temsil edilen partilerin darbe girişimine çok çabuk bir şekilde gösterdikleri tepki ve demokrasinin prensiplerini açıklamaları beni inanılmaz etkiledi. Verilen bu mesajla çok sayıda Türk de toplandı ve tanklara karşı durdu.”

Haberin Devamı

YENİDEN İSTİKRARA DÖNÜLMELİ
“Önemli olan şimdi Türkiye'de yeniden düzene ve istikrara dönmek. Çünkü Türkiye'nin iç politikasındaki istikrarı sağlanmadan ve demokratik Türkiye olmadan bölgede istikrar düşünülemez. Ben darbeye kalkışan sorumluların hukuk önünde hesap vereceğini düşünüyorum. Hukuk kurallarına bağlılık Türkiye'de büyük önem taşırdığını her zaman vurguluyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!