'Türkiye'ye imtiyazlı ortaklık bile şüpheli'

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeye imtiyazlı ortaklık bile şüpheli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2007 14:01

Avrupa Parlamentosu (AP) Yeşiller Grubu üyesi Avusturyalı Johannes Voggenhuber, “Kuzey Irak’a müdahale durumunda Türkiye ile müzakereler durdurulsun” dedi. Voggenhuber, “Ben her zaman imtiyazlı ortaklıktan yana oldum. Ama şu anda bu bile şüpheli” ifadesini kullandı.

Johannes Voggenhuber, Türkiye’nin Kuzey Irak’a yönelik olası sınırötesi operasyonu durumunda müzakerelerin durdurulması çağrısında bulundu. ABHaber’e göre, Voggenhuber, Avusturya gazetesi Österreich’in “Türkiye, kendini savunma hakkına işaret ediyor” yolundaki bir soruya şu yanıtı verdi:

“Bu gülünç. Türkiye için önemli olan Kuzey Irak Kürtlerinin güçlenmesidir, PKK savaşçılarının yok edilmesi değil. Kürtlerin birliği büyük bir tehdit unsuru olarak görülmektedir. Kendini savunma hakkıyla hiç alakası yoktur. Sınırın Türk ordusu tarafından geçilmesi açık seçik saldırı anlamına gelir.”

Türkiye'nin AB üyeliği konusunda Hristiyan Demokratlar’ın doğrultusunda görüş bildiren Voggenhuber, “Ben her zaman tam üyelik içermeyen imtiyazlı ortaklıktan yana oldum. Ama şu anda bu bile şüpheli” ifadesini kullandı.13:53 11/11/2007

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!