Türkiye, Rusya ve İran'dan 'Halep' hamlesi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye, Rusya ve İrandan Halep hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2016 13:47

Türkiye, Rusya ve İran dışişleri bakanlarının yarın Moskova'da bir araya gelerek Halep konusunu ele alacakları açıklandı.

Haberin Devamı

Moskova'daki üçlü toplantıda, başta Halep'teki ateşkes süreci ve tahliye konusu olmak üzere Suriye'de yaşanan son gelişmeler ele alınacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'le yapacağı toplantı için bu akşam saatlerinde Moskova'ya gidecek.

Diplomatik kaynaklar 27 Aralık için öngörülen toplantının bir hafta öne çekildiğini belirterek, toplantıda ağırlıklı olarak Suriye konusunun görüşüleceğini, ikili ilişkilerin de gündeme geleceğini ifade etti.

LAVROV'DAN AÇIKLAMA

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Çavuşoğlu ve Zarif'le yapacakları Suriye toplantısı için, "Durumun düzelmesine gerçekten etki edebileceklerle detaylı ve belirli müzakerelerde bulunacağız" dedi.

Lavrov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Batı ülkelerinin Suriye konusunda daha ziyade söylem ve propaganda ile uğraştığını bu nedenle onlarla işbirliğinin etkisiz olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Rus Bakan, Türk ve İranlı mevkidaşıyla Moskova'da yapacağı toplantıyı, "Durumun düzelmesine gerçekten etki edebileceklerle detaylı ve belirli müzakerelerde bulunacağız" şeklinde değerlendirdi.

"MUCİZE BEKLEMEYİN AMA..."

Reuters'a konuşan bir Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilisi ise, "Yarınki toplantı üç tarafın görüşlerini ortaya koyacağı, hepimizin hangi noktada durduğunun ve bundan sonra hangi noktaya ilerleneceğinin ele alınacağı bir toplantı olacak" dedi.

Söz konusu toplantıdan bir "mucize" beklenmemesi gerektiğini belirten Türk yetkili, "Ama tüm taraflara birbirini dinleme fırsatı verecek" ifadesini kullandı.

"20 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, saat 16.00 sularında Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Halep'in doğusunda rejim kuşatması altındaki sivil ve muhaliflerin tahliyesinde gelinen son noktayı şöyle aktardı:

"Son tahliyelerle birlkte Doğu Halep'ten muhalif kontrolündeki bölgeye tahliye edilenlerin sayısı yaklaşık 20 bine ulaştı. Çabalarımız sürüyor."

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!