'Türkiye-İsrail ilişkileri birkaç gün içinde...'

Güncelleme Tarihi:

Türkiye-İsrail ilişkileri birkaç gün içinde...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2014 11:55

İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesi, Türk ve İsrailli yetkililerin Mavi Marmara olayında yaşamını yitiren Türklere ödenecek tazminat konusunda anlaşma imzalamaya yakın olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde İsrail’in Türkiye’ye Mavi Marmara kurbanları için 20 milyon dolar ödemeyi teklif ettiğini bildiren Haaretz’in son haberine göre, görüşmelere katılan üst düzey İsrail Dışişleri yetkilileri, “Türkiye ve İsrail imzaya yakın. İki ülke ilişkilerinde önümüzdeki birkaç gün içinde gelişme kaydedilmesi muhtemel” dedi.

Haaretz Türkiye’den bir heyetin geçen pazar günü İsrail’e giderek mevkidaşlarıyla tekrar masaya oturduğunu belirtti.

ARINÇ: ÇÖZÜMÜN YAKIN OLDUĞUNU HİSSEDİYORUM AMA...
Haaretz'deki ilk haberin ardından pazartesi günü basın mensupları konuyla ilgili gelişmeleri Bülent Arınç'a sormuştu. Başbakan Yardımcısı Arınç da “Çözümün yakın olduğunu ben de hissediyorum” demiş ancak henüz imza aşamasına gelinmediğini belirtmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından İsrail’le yürütülen müzakereleri koordine etmekle görevlendirilen Arınç, tazminat miktarıyla ilgili olarak da “Rakam konusunda ne İsrail hükümetinin ne de bizim bir açıklamamız oldu” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!