Türkiye ile üçlü mutabakata uyacağız

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ile üçlü mutabakata uyacağız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2022 07:00

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Madrid'de imzalanan 'üçlü muhtıranın' şartlarına uyulacağını açıkladı.

Haberin Devamı

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, haziran ayında Madrid’de yapılan NATO zirvesinde Türkiye’nin endişelerini gidermeye yönelik imzalanan “üçlü muhtıranın” şartlarına uyacaklarını belirtti.

İLK İSİM BELLİ

Başkent Stockholm’de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüşmenin ardından ortak basın toplantısında Andersson, “Madrid’deki NATO zirvesinde Türkiye’nin endişelerini gidermeye yönelik imzalanan üçlü muhtıranın şartlarına uyacağız. Türkiye’ye iadeler uluslararası hukuk çerçevesinde devam edecek” diye konuştu.

İsveç Başbakanı, “İsveç hükümetinin dolandırıcılık suçundan aranan bir kişiyi Türkiye’ye iade kararı, İsveç ve uluslararası hukuka göre verilmiştir. Bu doğrultuda adım atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz günlerde mutabakat sonrası Türkiye’ye iade edilecek ilk kişinin 3 bankaya yönelik kart dolandırıcılığıyla suçlamadan 14 yıl hapis giymiş 35 yaşındaki Okan Kale olduğu ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz da İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini 23 ülkenin onayladığını, Türkiye’nin de yakında onaylayacağını umduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!