Türkiye herhangi bir AB ülkesinden daha etkili

Güncelleme Tarihi:

Türkiye herhangi bir AB ülkesinden daha etkili
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2010 00:00

AVRUPA Birliği ülkelerinden Finlandiya’nın Dışişleri Bakanı Alexander Stubb, Fransa gibi AB ülkelerinin, Türkiye’nin AB üyeliğini bloke etmesinden üzüntü duyduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Huysuz, yaşlı çiftler
Finli bakan Alexander Stubb, Financial Times Gazetesi ile yaptığı mülakatta AB üyesi 27 ülkenin ulusal savunma politikalarını daha iyi koordine etmeleri gerektiğini vurguladı.  “ABD’nin Avrupa’daki varlığının daima süreceğine inanmıyorum” diyen Stubb “ABD, Avrupalılardan başka ortaklarla flört ediyor. AB eskisi kadar seksi değil. Huysuz yaşlı çiftler gibiyiz. 60 yıldan bu yana beraberiz. Belki aynı değerlere sahibiz, ama ABD başka yerlere göz atmaya başladı. Avrupa’da kendi çözümlerini geliştirmek durumunda” ifadelerini de kullandı.
Çok büyük kilit rolü var
NATO üyesi olmayan Finlandiya’nın Dışişleri Bakanı Stubb, mülakat sırasında Türkiye’ye değinirken de Fransa gibi AB ülkelerinin, Türkiye’nin AB’ye katılımını bloke etmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Stubb şunları söyledi: “Ben, Türkiye’nin, dünya siyasetinde herhangi bir AB devletinden daha etkili olduğuna inananlardan biriyim. Eğer Türkiye’nin Batı Balkanlar, Afrika Boynuzu, Basra Körfezi ve İran’daki rolüne bakarsanız, doğu ile batı arasındaki kilit rolü çok büyüktür.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!