Türkçe öğretmenleri burada yetiştirilmeli

Güncelleme Tarihi:

Türkçe öğretmenleri burada yetiştirilmeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 09:35

Almanya’da okullarda anadil derslerinin artırılmasını, müfredatın çok kültürlü hale getirilmesini isteyen Yeşiller’in eğitim politikaları sözcüsü ve federal milletvekili Özcan Mutlu, öğretmenlerin de gelecekte burada yetiştirilmesini talep etti.

Haberin Devamı

BERLİN’de yayınlanan Tagesspiegel Gazetesi’ne geçen günlerde yaptığı açıklamada, Türk kültürü derslerinin uyuma engel olup olmadığının mercek altına alınması gerektiği talebiyle tartışma yaratan Özcan Mutlu, anadil derslerinin dil eğitimi için önemini vurguladı ve şöyle dedi: “Anadil dersleri dil eğitimi için önemli. Berlin’de yeni kurulan kırmızı kızıl yeşil hükümet daha çok anadil dersleri sunulmasında anlaştı. Konsoloslukların görevlendirdiği öğretmenler burada yetişen öğretmenlerin vereceği Türkçe derslerle takviye edilmeli. Konsolosluktan görevli öğretmenlerle burada yetişen öğretmenler arasında işbirliği sağlanmalı. Dersler birbiriyle uyumlu hale getirilmeli.”

YATIRIM YAPILMALI

Berlin’deki okullarda daha fazla anadil dersleri ve ders müfredatında daha fazla kültürlerarası ders imkanı sunulmasını isteyen Özcan Mutlu, gelecekte anadil dersi öğretmenlerinin burada yetişmesini sağlayacak yatırımların yapılmasını talep etti. Türkiye’den gelen öğretmenlerin de bu ekibe entegre edilmesini isteyen Mutlu, bu konuda Almanya’daki öğretmenlik okulu öğrencilerinden de yararlanılabileceğini, onların da geçici olarak anadil dersi verebileceğini kaydetti ve “Bizim okullarımız kültürlerarası eğitime, anadil derslerine daha fazla açılmalı. Okullarda çok dilli pedagoglara ihtiyacımız var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!