Türk üniversiteleri Avrupa’da kendilerini tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Türk üniversiteleri Avrupa’da kendilerini tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 09:31

Avrupa’da bu yıl 8’incisi düzenlenen Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı, Rotterdam ve Köln’de yapıldı. ‘Türkiye’de Üniversite Eğitimi’ sloganı altında düzenlenen iki kentteki fuarlara, 17 üniversite katıldı. Üniversitelerin yetkilileri, gençlere eğitim sistemleri ve fakülteleriyle ilgili bilgi verip kendilerini tanıttı.

Haberin Devamı

ROTTERDAM’da Mainport Oteli’nde, Köln’de ise Kölnkongress-Tanzbrunnen’da gerçekleşen fuarda, Ahi Evran, Atılım, Bahçeşehir, Başkent, Beykent, Bezmialem, Doğuş, Hasan Kalyoncu, İstanbul Aydın, İstanbul Bilgi, İstanbul Kültür, İstinye, Marmara, Özyeğin, Üsküdar, Yaşar ve Yeditepe Üniversiteleri yer aldı. 

Fuarı düzenleyen Trucas şirketinin yetkilisi Serdar Yurtalan, ilk amaçlarının Avrupa’da yaşayan Türkiye kökenli öğrencilere, Türkiye’deki üniversitelerin kapılarını açmak olduğunu söyledi. Her geçen gün daha fazla gencin Türkiye’de okumayı tercih ettiğini dile getiren Yurtalan, “Biz üniversitelerle öğrencileri buluşturuyoruz. Fuarla gençlerimize Türkiye’de üniversite eğitiminin ön şartları, başvuru koşulları, süreler, ücretlendirme ve yurt olanakları konularında bilgiler aktarılıyor. Katılımdan ve ilgiden memnunuz” dedi.

Haberin Devamı

SINAVA GİRMEDEN

YÖK’ün altı yıl önce aldığı kararla, Türkiye kökenli öğrencilerin Türkiye’deki üniversitelerde eğitim görmeleri kolaylaştı. Yurt dışında yaşayan Türkiye kökenli gençler, bulundukları ülkelerden aldıkları lise diplomalarıyla Türkiye’de istedikleri üniversiteye başvurup, kabul edilmeleri halinde hayallerindeki mesleki eğitimi yapabiliyor. Öğrenci alımı şartları konusunda her üniversite yönetimi kendisi karar veriyor. Bazı üniversiteler abitur notlarına göre bir değerlendirme yapıyor, kimisi de yurt dışından gelen gençleri özel bir sınava tabi tutuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!