Türk ordusu bizim için silahlanmıyor

Güncelleme Tarihi:

Türk ordusu bizim için silahlanmıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2001 00:00


Nur BATUR / ATİNA
Haberin Devamı

Yunanistan hükümetinin savunma harcamalarında kesinti yapma kararı hükümeti ve Pasok'u karıştırdı. Savunma Bakanı Çuhacopulos, ‘‘Türkiye'nin savunma indirimi yapması beklenemez. Çünkü onlar bizim için değil, İran, Irak ve Suriye'yle sorunlarına karşı koyabilmek için silahlanıyorlar’’ dedi.

Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis'in savunma harcamalarında 1.7 trilyon drahmilik kesinti yapma kararı bir yandan kabine içinde çatlak yaratırken bir yandan da Türk ordusu tartışması başlattı. Pasok içindeki muhalifler de ayaklandı.

Savunma Bakanı Akis Çuhacopulos, 60 Eurofighter savaş uçağı alımının ertelenip, savunmadan kesinti yapılmasına karşı bayrak açtı. Çuhacopulos Türkiye'nin önceliğinin Yunanistan değil İran, Suriye ve Irak tehdidi olduğunu belirterek şöyle konuştu:

‘‘Türkiye ile Yunanistan arasındaki savunma harcamalarının dengelenmesi sorunu yanlış bir zeminde tartışılıyor. Denge eşit imkanları ve benzerliği olan güçler arasında olur. Türkiye, Yunanistan'ı küçük bölgesel bir sorun olarak görüyor. 600.000 kişilik ordusuyla Türkiye'nin, İran, Irak ve Suriye'yle sorunlarına karşı koyabilmek için silahlanmaya ihtiyacı var. Bu durumda Türkiye ve Yunanistan arasında silah dengesi olamaz.’’

Çuhacopulos'un çıkışı karşısında son kararın alınacağı Savunma Konseyi ve sosyal reformların açıklanacağı toplantı Paskalya tatili sonrasına ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!