Türk kökenli siyasetçi o ırkçı saldırıyı anlattı

Güncelleme Tarihi:

Türk kökenli siyasetçi o ırkçı saldırıyı anlattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2022 07:00

Almanya’da Bayreuth Belediye Meclis Üyesi ve Federal Liyakat Nişanı sahibi Türk kökenli siyasetçi Halil Taşdelen, doğum gününde uğradığı ırkçı saldırıyı Hürriyet’e anlattı.

Haberin Devamı

Biri kadın iki ırkçının saldırısına uğrayan ve burnu iki yerinden kırılan Taşdelen, saldırıyı sürekli olarak ırkçı hakaretlerine maruz kaldığı komşusunun arkadaşlarının gerçekleştirdiğini söyledi.

‘PİS TÜRK’ DEDİLER

Taşdelen, olayın geçen cuma kendi evinin önünde yaşandığını aktardı. Komşusunun evinden yüksek sesle müzik geldiği için o tarafa baktığı sırada, komşusunun ve yanındaki “tipik aşırı sağcı giyimli, 1.85 boyunda dazlak bir adam ile bir kadının”, “Ne bakıyorsun pis Türk. Yabancılar dışarı” diye kendisine bağırdığını söyleyen Taşdelen, 1.85 boyundaki adının Valentin S. olduğu öğrenilen ırkçının kendisine saldırıp komşusunun evine kaçtığını anlattı.

‘İYİLER DE VAR’

Polis gelene kadar saldırganın kaçtığını söyleyen Taşdelen, kendisine yardımcı olan görevlilere teşekkür ederek, “Almanya’da ne kadar ırkçı varsa, yardımsever insanlar da var” diye konuştu. SPD’de aktif olarak siyaset yapan Taşdelen, eski Almanya Başbakanı Helmut Kohl’un oğlu Peter Kohl, SPD Eş Başkanları ve Bayreuth Belediye Başkanı’nın arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!