Türk kadınlarına Bavyera’dan kurs

Güncelleme Tarihi:

Türk kadınlarına Bavyera’dan kurs
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2017 10:19

Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nin Uyum ve Eğitim Bakanlıkları, Türkiye kökenli kadınlar için yaşlı bakım yardımcılığı meslek eğitimi projesi başlattı. Proje, Bavyera hükümeti uyum sorumlusu Kerstin Schreyer, Eğitim Bakanlığı yetkilisi Christine Hefer ve Hans Weinberger Akademi Müdürü Mona Frommelt tarafından DİTİB merkez camisinde tanıtıldı.

Haberin Devamı

TOPLANTIDA verilen bilgiye göre Türkiye kökenli kadınlara yönelik olarak, devlet onaylı uzman yaşlı bakım yardımcılığı meslek eğitimi, gelecek yıl ağustos ayından itibaren başlayacak. İki yıl sürecek meslek eğitimi süresince Almanca kursunun yanı sıra başka dersler de verilecek. Haftada 47 saatlik kursun içinde, 16 saat yaşlılar yurdunda pratik yapma imkanı da sunulacak.
Bavyera uyum sorumlusu Kerstin Schreyer, “Eyaletimizdeki yaşlılar yurtlarında kalan Türkiye kökenli sayısında artış görülüyor. Bunun için, Türkiye kökenli kişilerin kültürlerine, geleneklerine ve adetlerine uygun olan bakımı alabilmeleri için Türk kadınlarının profesyonel bakım mesleğine girmelerini sağlamak istiyoruz” dedi.

Türk kadınlarına Bavyera’dan kurs

Haberin Devamı

DEVLET ONAYLI DİPLOMA VERİLECEK
Meslek eğitim ücretsiz olacak. Katılımcılardan ücret alınmayacak. Ayrıca Almanca dil kursu alanların kurs ücreti de iş bulma kurumu (arbeitsamt) tarafından karşılanacak. Meslek eğitimi sonrası kadınlar devlet onaylı diploma alarak hemen çalışma olanağına da sahip olacak.
Bavyera’nın herhangi bir bölgesinde yaşayan kadınlar kurslara katılabilecek. Eğitim yeri Münih olacak.
25 kişilik sınıf olarak tasarlanan meslek eğitimi için malzeme ve öğretmenlere kadar her şeyin hazır olduğunu belirten yetkililer, “Bize gelin, sizi bekliyoruz” dedi.

BAŞVURU HEMEN YAPILABİLİR
Meslek eğitimi kursundan yararlanmak isteyenler hemen başvuru yapabilecek:
Kontakt Hans Weinberger Akademi.
Proje sorumlusu Hannah Lessner. İndustries 31 81245 Münih. Tel. 089-2441589-26 faks. 089-244158969 email h.lessner@hwa-online.de

Türk kadınlarına Bavyera’dan kurs

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!