Güncelleme Tarihi:
Alman "Der Spiegel" dergisi tarafından dünyanın ikinci büyük hacker'ı olarak tanımlanan Fındıkoğlu, Aralık 2013'te Frankfurt Havalimanı'nda tutuklanmıştı.
Fındıkoğlu hakkında Frankfurt Eyalet Yüksek Mahkemesi tarafından alınan ABD'ye iade kararı, Federal Anayasa Mahkemesi tarafından durduruldu. Fındıkoğlu'nun avukatının başvurusunu ele alan mahkeme, iade kararının anayasaya aykırı olduğuna hükmetti. Dosya, yeniden görüşülmek üzere Frankfurt'taki mahkemeye gönderildi.
Mahkeme, Frankfurt'taki yerel mahkemenin, ABD'li makamlardan Fındıkoğlu'na orantısız bir ceza verilmeyeceğine dair güvence alması gerektiğine hükmetti.
Fındıkoğlu'nun, 2011 ile 2013 yılları arasında internet dolandırıcılığı yapan bir grubun lideri olmakla suçlandığı ABD'de 250 yıla yakın hapisle yargılanmasının söz konusu olduğu bildirildi.
Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Şubat 2013'te 24 ülkede 40 milyon dolarlık eş zamanlı soygun düzenleyen şebeke şöyle çalıştı: İlk aşamada bankaların bilgisayar sistemlerini kırıldı. Hindistan'ın Bangalore eyaletinde bulunan bir bilişim şirketinde bir yandan kredi kartlarının güvenlik şifreleri ele geçirilirken, diğer taraftan kartların nakit limitleri "sonsuz"a çevrildi. İkinci aşamada güvenlik şifreleri ele geçirilen kartlar özel cihazlarda yeniden üretildi. Son aşamada ise çeşitli ülkelerdeki bankamatiklerden nakit para çekmek amacıyla yüzlerce kişi aynı anda harekete geçti.
Fındıklıoğlu Frankfurt'ta yakalandığında üzerinde 14 bin euro nakit para, lüks bir saat, binlerce euro değerinde bir cep telefonu ve sahte bir Rus sürücü belgesi bulunmuştu. Avukatı Oliver Wallasch, Fındıklıoğlu'nun ABD'ye iade edilmemesi ve Almanya'da yargılanması için hukuk mücadelesi veriyordu.