Güncelleme Tarihi:
Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, Frankfurt Belediyesi, Frankfurt Üniversitesi ile Teknik Yüksek Okulu’nun da desteğiyle Türk sivil toplum örgütleri ve Alman kuruluşlarla birlikte ‘Türk Alman Eğitim Platformu’nu oluşturduklarını söyledi.
Başkonsolos Çelik; Platformun dernekleşmenin ötesinde projeler, yönetim, ekonomi, sosyal politikalar ve toplantılar başlıklarından oluşacak güçlü bir iletişim ağı olacağını belirtti.
Almanya’nın ana dilin önemini geç fark ettiğini belirten Frankfurt Uyum Encümeni Nargess Eskandari Grünberg ise, “Çocuklarını ilk yaşlardan itibaren iyi bildiğiniz dilde eğitin. Çocuklarımızın yeteneği, dili, kültürü zenginliğimizdir” dedi.
'KALİFİYE BULAMIYORUZ'
Üniversiteye devam etmeyecek gençlerin mutlaka mesleki eğitim yapmalarını isteyen Frankfurt Zenaatkarlar Odası Başkanı Bernd Ehinger, “Kalifiye eleman bulamıyoruz. Okulu yarıda bitirmenin, öğrenciye de, ülkeye de bir yararı yok. Kalifiye eleman yetiştirmek için İspanya gibi ülkelerden gençler getirtmiştik. Ama büyük çoğunluğu dili öğrenemediği için geri döndü. Bizde uyum sorunu yok. Burada doğup büyüyen gençlerimizi meslek eğitimine yönlendirmeliyiz. Meslek eğitimi bütün dünyanın kapılarını açıyor. İşyerlerimize kazandırdığımız her çırak bizi sevindiriyor” diye konuştu.
'ÇARE ARIYORUZ'
Teknik Yüksek Okulu Başkanı Prof. Dr. Frank Dievernich de Türk gençlerini akademik eğitime kazandırmak için çareler aradıklarını söyledi.
Goethe Üniversitesi Başkan Yardımcısı, Prof. Dr. Haar ise, her üç üniversite öğrencisinden birinin branşını iyi belirleyemediği için okulu yarıda bıraktığını açıkladı. Prof. Dr. Haar, öğrencilere farklı eğitim imkânlarını tanıtmanın şart olduğunu söyledi.