Trump'ı vuran 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks kimdir? Dünyanın konuştuğu adamla ilgili dikkat çeken detaylar...

Güncelleme Tarihi:

Trumpı vuran 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks kimdir Dünyanın konuştuğu adamla ilgili dikkat çeken detaylar...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2024 15:59

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a miting sırasında silahlı saldırı düzenleyen ve saldırı sonrasında öldürülen 20 yaşındaki saldırgan Thomas Matthew Crooks'la ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından yapılan açıklamada, eski ABD Başkanı Donald Trump'a düzenlenen suikast girişiminin arkasındaki saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu bildirildi.

DİKKAT ÇEKEN TİŞÖRT

Crooks eski ABD başkanına üç el ateş ettikten sonra özel kuvvetlere bağlı bir keskin nişancı tarafından öldürüldü. ABD medyasında yer alan habere göre saldırgan öldürüldüğü sırada üzerinde silah yanlısı bir Youtube kanalının amblemi bulunan bir tişört giyiyordu.

Haberin Devamı

FBI Crooks'un saldırı sırasında üzerinde kimlik taşımadığını bu nedenle DNA analizlerinin sonuçlarını beklediğini belirtti. ABD güvenlik güçleri de saldırganın cesedinin yanında bir AR-15 yarı otomatik tüfek bulduklarını söyledi.

Sosyal medyaya düşen görüntülerde ABD askerlerinin Crooks'un cansız bedeninin yanında durduğu görülüyor. Görüntülere göre saldırgan uzun boylu, zayıf, beyaz tenli, gözlük takan ve uzun saçlı bir adam.

Trumpı vuran 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks kimdir Dünyanın konuştuğu adamla ilgili dikkat çeken detaylar...

Haberin Devamı

SABIKA KAYDI YOK, MATEMATİK VE FEN ALANLARINDA ÖDÜLLER ALMIŞ

Miting alanının 40 mil güneyinde bulunan Pensilvanya'nın Bethel Park bölgesinde yaşayan Crooks'un herhangi bir sabıka kaydı yok. İngiliz medyasında yer alan habere göre, saldırgan 2022 yılında Bethel Park Lisesi'nden mezun oldu, matematik ve fen dallarında ödüller kazandı.

KAYITLI BİR CUMHURİYETÇİ

Olay mahallinde öldürülen 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks'un kayıtlı Cumhuriyetçi olduğu ancak Demokrat bir gruba daha önce bağış yaptığı belirlendi.CNN'in haberine göre, Crooks'un, partinin başkan adayı olmasını istedikleri kişiye üyelerin oy verebildiği kapalı ön seçimlere katılmayı sağlayan sistemde Cumhuriyetçi olarak kaydı tespit edildi.

Haberin Devamı

Pittsburgh'un banliyösü Bethel Park'ta, miting alanının yaklaşık 56 kilometre güneyinde yaşayan Crooks'un, Pensilvanya'nın seçmen veri tabanında Cumhuriyetçi olarak yer almasına rağmen, 2021'de "Progressive Turnout Project" adında Demokrat görüşlü siyasi eylem komitesine 15 dolar bağış yaptığı ortaya çıktı.

Saldırganın babası Matthew Crooks, yetkililerle görüşene kadar oğlu hakkında konuşmayacağını kaydetti.

Trumpı vuran 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks kimdir Dünyanın konuştuğu adamla ilgili dikkat çeken detaylar...

POLİS SALDIRGANIN NASIL BU KADAR YAKLAŞABİLDİĞİNİ ARAŞTIRIYOR

ABD polisi saldırganın evinin çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.Associated Press (AP), mitingde çekilen onlarca video ve fotoğrafın yanı sıra uydu görüntüleri üzerinden eski Başkan Trump'a yönelik saldırıyı analiz etti.Analize göre, bu veriler, saldırganın Trump'ın konuşma yaptığı sahneye "şaşırtıcı" derecede yaklaşabildiğini gösteriyor.

Haberin Devamı

Çatı, Trump'ın konuşma yaptığı yere 150 metre mesafede ve bu uzaklık ABD ordusunda acemi erlerin temel eğitimde M16 tipi otomatik tüfeğiyle insan boyutundaki hedefleri vurmaları istenen mesafeye tekabül ediyor.ABD Gizli Servisi, saldırganın Trump'a nasıl bu kadar yaklaşabildiğini soruşturuyor

BBC'nin haberine göre Trump'ın mitingde uğradığı saldırı "güvenlik zafiyeti" tartışmalarına yol açtı.

Trumpı vuran 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks kimdir Dünyanın konuştuğu adamla ilgili dikkat çeken detaylar...

KULLANDIĞI SİLAH: AR-15

Washington Post gazetesine konuşan ABD'li bir yetkili saldırganın kullandığı silahın AR-15 yani ABD ordusunda kullanılan M16'nın yarı otomatik silahın sivil modeli olduğunu söyledi.Washington Post ve Ipsos'un 2022'deki anket verilerine göre, ABD'de her 20 yetişkinden 1'i Trump'a saldırıda kullanılan AR-15 tipi tüfeğe sahip. Bu da yaklaşık 16 milyon kişinin en az birinde AR-15 bulunduğu anlamına geliyor.

Haberin Devamı

991 milimetre uzunluğunda, 2,97 kilogram ağırlığındaki tüfeğin etkili menzili 457 metre.Yüksek hızda mermi ateşleme özelliğine sahip silahtan çıkan mermiler, organları bir anda yok edebilecek kadar yoğun bir şok dalgasıyla hedefe isabet ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!