Toprak malikanesi satıldı

Güncelleme Tarihi:

Toprak malikanesi satıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2008 14:21

İşadamı Halis Toprakın Londra'daki malikanesi geçen hafta 50 milyon Sterlin'e, Kazak milyardere satıldı.

Haberin Devamı

İşadamı Halis Toprak'ın İngiltere'nin başkenti Londra'daki malikanesi geçen hafta rekor fiyata satıldı. Daha önce Rus dolar milyarderi Roman Abramovich'in alacağı söylenen malikane, Kazakistanlı işadamı Horelma Peramam'a 50 milyon Sterlin'e satıldı.

Londra'da, halk arasında 'Milyarderler Sokağı' olarak anılan The Bishop’s Avenue caddesi üzerinde bulunan ve ihtişamıyla göz kamaştıran Toprak malikanesi, Londra'da şimdiye kadar en yüksek fiyata satılan konut unvanını kazandı. İki hafta önce de Palladio malikanesi 35 milyon Sterlin'e satılmıştı ve 'en pahalı ev' rekorunu elinde tutuyordu. Şimdi, bu rekor Toprak malikanesine ait. Aynı cadde üzerinde Bruney Sulatnı'nın, futbolcu Beckham'ın, 'çelik kralı' Hintli işadamı Lakshmi Mittal'in malikaneleri de bulunuyor.

Haberin Devamı

Neo-klasik bir maimariye sahip Toprak malikanesi, iki dönümlük bir bahçenin ortasında bütün ihtişamıyla yükseliyor. 20 kişilik bir hamamı, üzerinde cam köprüsü bulunan dev bir yüzme havuzu, dört ayrı mutfağı ve daha pek çok eşsiz özelliğe sahip olmasına rağmen, malikanenin yeni sahibi burada pek çok değişiklik yapmayı planladığını da açıkladı. Malikaneye bir heliport, sinema salonu, güzellik salonu ve squash salonu yaptırmayı planlayan Kazak işadamı bu amaçla bir İtalyan şirketiyle anlaştı bile.

Önce Palladio malikanesini 35 milyon Sterlin'e, şimdi de Toprak malikanesini 50 milyon Sterlin'e satmayı başaran Glentree Estates emlak şirketinin yöneticisi Trevor Abrahamson sorunsuz bir satış gerçekleştirdiklerini söylerken 'Bu fiyatlar bize yüksek gelebilir ama alıcılar rakamları son derece makul buldular' dedi.

Forbes dergisi 2005 yılında, Halis Toprak'ın satışa çıkardığı Londra'daki Toprak Mansion adlı malikânesini 61.1 milyon dolarlık bedeliyle dünyanın 5'inci, Avrupa'nın da 2'nci pahalı satılık evi seçmişti. Ancak geçen hafta 50 milyon Starlin'e satılan malikane Forbes'in bu yıl yapacağı sıralamada çok daha üstlerde yer alması kaçınılmaz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!