Tiyatro festivalinin ilk oyunu ‘Palto’

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro festivalinin ilk oyunu ‘Palto’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2017 10:37

Bu yıl ikincisi düzenlenen Berlin Türk Tiyatro Festivali’nin ilk oyunu ‘Palto’, bu akşam saat 21.00’de Theater28’de sahnelenecek. Tek kişilik oyunda Kadri Özcan rol alacak.

Haberin Devamı

GEÇEN hafta Belgrad Uluslararası Tiyatro Festivali’nde sahnelenen oyun, yılın en başarılı ikinci oyunu seçilmişti. Festivalde ‘Palto’nu dışında altı oyun daha sahnelenecek.
‘Lafını Esirgemeyenler’ yarın, ‘Sınır’ perşembe günü, ‘İmparatorluk Kuranlar’ cuma günü, ‘Ruki’ pazar günü Prinzenalle33’deki Theater28’de seyircinin karşısına çıkacak. ‘Büyük Şehir Masalları’ 5, 6 ve 7 Temmuz’da Rathenowstr17’deki Theater28’de sahnelenecek. Bütün oyunlar saat 21.00’de başlayacak. Ayrıca Zerrin Akdeniz yarın, Müfit Can Saçıntı perşembe günü, Murat Şeker cuma günü, Reha Özcan cumartesi günü ve Ayşe Lebriz Berkem de pazar günü atölye çalışmaları sunacak.

GÖRMEZDEN GELİNİYOR

Festivali himaye eden Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik, “Tiyatro’ya biz her zaman destek veriyoruz. Hele Türkçe tiyatro olunca destek vermekten gurur duyarız. Türkler ekonomik ve sosyal hayatta buradaki topluma büyük katkılar sunuyor. Kültürel alanda da katkılar var. Ancak maalesef bu çoğu zaman görülmüyor, görmezden geliniyor” dedi.

Haberin Devamı

YAŞAMASI SİZE BAĞLI

Festivalin organizatörü ve oyuncu Ufuk Güldü, Berlinlileri festivale ve tiyatroya sahip olmaya davet etti. Güldü “Oyunlarımızı izleyenler menun ayrılacak. Bu festivalin yaşaması seyircinin vereceği desteğe bağlı” diye konuştu.

DİLE KATKI SUNUYOR

Festivale sponsorluk yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı adına konuşan Hüseyin Gazi Coşan, “Bakanlık olarak bu festivali önemsiyoruz” açıklamasını yaptı.
Theater28 Direktörü Zerrin Akdeniz, “Berlin seyircisini kazanmak istiyoruz. Çok başarılı oyunlarımız var” görüşünü ifade etti.
Oyuncu Kadri Özcan, “Türklerin yaşadığı her bölgeye Türkçe tiyatroyu götürmek gerekir. Tiyatrolar dili yaşatan ve geliştiren özeliğe sahip. Dile katkı sunuyor. Bu yüzden Türkçe konuşulan her yerde tiyatroyla insanlarımızı buluşturmalıyız” dedi.

BAKMADAN GEÇME!