'The Simpsons' Trump'ın başkan olacağını 16 yıl önceden bildi!

Güncelleme Tarihi:

The Simpsons Trumpın başkan olacağını 16 yıl önceden bildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 19:32

ABD'nin sevilen çizgi dizilerinden Simpsonlar'ın 2000 yılında yayınlanan ve Donald Trump'tan "ABD eski Başkanı" olarak bahseden bölümü, Trump'ın başkan olmasının ardından büyük ilgi görüyor.

Haberin Devamı

Dün gerçekleşen 58. başkanlık seçimlerinin kazananı Cumhuriyetçi Donald Trump'ın başkanlığı, Simpsonlar adlı ünlü çizgi dizinin 16 yıl önceki bölümü sebebiyle farklı bir açıdan da dikkat çekiyor.

19 Mart 2000 tarihinde yayınlanan bölümde, Trump'tan 'ABD eski Başkanı' olarak bahsedilmişti. Aynı 'Trump' bugün gerçekten ABD Başkanı olarak Beyaz Saray'a çıkmaya hazırlanıyor.

Söz konusu bölümde Trump'tan sonra başkanlık koltuğuna oturan dizinin ana karakterlerinden Lisa Simpson, ABD Başkanı olduktan sonra Beyaz Saray'da danışmanlarıyla konuşurken, "Bildiğiniz üzere, Başkan Trump'tan bize oldukça yüklü bir bütçe çatlağı mirası kaldı" ifadelerini kullanıyor.

Dizinin o bölümünde Trump'ın ardından ilk kadın ABD Başkanı olarak Lisa'nın koltuğa oturması, "Sonraki başkan Hillary Clinton mı olacak?" yorumlarına da neden oldu.

Haberin Devamı

Temmuz 2015'te, yani Trump gerçekten başkanlığa aday olduktan sonra yayınlanan yaklaşık 2 dakikalık bir Simpsons özel klibinde ise Trump bir kez daha tiye alındı. Bu kez Trump'ın animasyon görüntülerine de yer verilen klibin adı "Trumptastic Voyage" idi. Bu klipte de Trump, ABD Başkanı'ydı.

The Simpsons Trumpın başkan olacağını 16 yıl önceden bildi

Lisa Simpson - The Simpsons - 2000

Dizinin senaristi Dan Greaney ise 2000 yılındaki bölümde Lisa’nın çözemeyeceği kadar büyük sorunlar yaratmak istediklerini ve bunun ancak Donald Trump’ın olası başkanlığı ile mümkün olacağı kanaatine vardıklarını anlattı. “Bu Amerika’ya bir uyarıydı” diyen senarist Greaney, "Bu, dibe vurmaktan önceki son durak gibi görünüyordu. Delirmekte olan bir Amerika vizyonuyla uyumlu olduğu için senaryoya dahil edildi" ifadesini kullandı.

The Simpsons Trumpın başkan olacağını 16 yıl önceden bildi

ABD'nin 45. başkanı seçilen Trump, 20 Ocak 2017'de yemin ederek görevi mevcut başkan Barack Obama'dan devralacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!