Teşhis: Doğuştan tecavüzcü

Güncelleme Tarihi:

Teşhis: Doğuştan tecavüzcü
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2009 00:00

Öz kızını 24 yıl boyunca evinin bodrumuna hapsederek tecavüz eden ve bu ensest ilişkiden yedi çocuk sahibi olan Avusturyalı Josef Fritzl (74), ömür boyu hapse mahkum edildi. Mahkemede kızıyla yüz yüze geldikten sonra "alıkoyma ve cinayet" suçlarını da kabul eden Fritzl, "doğuştan tecavüzcü" teşhisiyle akıl hastanesine kapatılacak.

Haberin Devamı

SAPIK BABANIN SON HALİ

Sankt Poelten mahkemesince dün ömürboyu hapis cezasına çarptırılan Fritzl, psikiyatristin hakkında koyduğu "doğuştan tecavüzcü" teşhisi dolayısıyla cezaevine değil, özel bir akıl hastanesine kapatılacak.

Pazartesi gününden bu yana süren yargılamada "jet hızıyla" karar veren dört kadın, dört erkekten oluşan jüri, Josef Fritzl’ı ensest ilişki kurmak, ölüme sebebiyet vermek, tecavüz ve kızını zorla alıkoyup çalıştırmaktan suçlu buldu. Hakim Andrea Humer de, jüri üyelerinin kararının ardından, sanık Josef Fritzl’i ömür boyu hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

Fritzl, öz kızından sahip olduğu 7 çocuktan birini doğumdan hemen sonra hastaneye kaldırmayıp sığınaktaki sobaya atarak yaktığı için "kasten cinayet işlemekle" suçlanıyordu. Kararı kabul ettiğini ve temyize gitmeyeceğini açıklayan Fritzl, ilk duruşmada yalnızca tecavüz ve ensest ilişki suçlamalarını kabul etmişti. Ancak yaşadıkları hakkında 11 saatlik bir video hazırlayan 24 yıllık esaretin kurbanı kızı Elisabeth Fritzl babasının buna ne tepki vereceğini görmek için mahkemeye gitti. Kızıyla göz göze gelen Fritzl, zayıf ve titreyen bir sesle, "Yaptıklarımdan dolayı bütün kalbimle pişmanım. Ancak aileme yaptığım tüm kötülükleri düzeltmem maalesef mümkün değil. Verdiğim tüm bu zararı asgariye düşürmeye çalışıyorum" diyerek tüm suçlamaları kabul etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!