Teröre karşı KEİPA mesajı: Birlikte olmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Teröre karşı KEİPA mesajı: Birlikte olmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2016 01:04

Moskova’da yapılan 47. Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi’nin (KEİPA) toplantısında aralarında Rusya, Ermenistan, Yunanistan, Azerbaycan’ın da bulunduğu katılımcı tüm ülkeler, Atatürk Havalimanı’nda IŞİD’li teröristlerin yaptığı katliamı kınamak için ortak bildiriye imza attı. Bildiride “Terörle mücadelede birlikte hareket etmeliyiz” denildi.

Haberin Devamı

Rusya'nın başkenti Moskova’da dün tamamlanan ve iki gün süren 47. KEİPA toplantısında, Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısı önemli bir gündem maddesi oldu. Toplantının bitiminde İstanbul’daki saldırının kınanması için ortak bildiri yayınlandı. Bildiriye, Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Yunanistan, Moldova, Romanya, Rusya, Sırbistan, Türkiye delegasyonu başkanları imza attı.

Bildiride şöyle denildi:

MASUMLARI HEDEF ALDI

“28 Haziran 2016 tarihinde, İstanbul Atatürk Uluslararası Havalimanı’nda meydana gelen menfur terör saldırısında onlarca masum insan hayatını kaybetmiş, yüzlerce insan ise yaralanmıştır. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyor, yaralılara da acil şifa dileklerimizi iletiyoruz. Bu vesileyle, terörün ayrım gözetmeksizin masum insanları hedef aldığına bir kez daha şahit olmaktayız. Ülkeler ve halklar olarak, tüm insanlığa karşı bir suç olan terör ile mücadelede hep birlikte hareket etmeli ve mağdur ülkelerin yanında olmalıyız. Her türlü terörizme karşı ortak mücadeleye kararlılıkla devam etme niyetimizi beyan ederiz. Türkiye Cumhuriyeti’ne ve halkına bir kez daha başsağlığı diliyoruz.”

Haberin Devamı

İLİŞKİLER HIZ KAZANDI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in telefonla görüşmesi sırasında 7 Türk milletvekili de Moskova’da KEİPA toplantısındaydı. KEİPA Türkiye Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Hürriyet’e yaptığı açıklamada “Toplantının amaçlarından biri de Rusya ile yaşanan gerginliği minimuma indirmekti. Erdoğan ve Putin’in telefon görüşmesi toplantıda olumlu bir hava esmesini sağladı. Ekonomik ilişkiler şimdiden hız hazandı” dedi. Rusya Meclis Başkanı Sergey Narışkin ile de görüştüklerini kaydeden Can, “Meclis Başkanı krizin sona ermesi ile ilgili memnuniyetini dile getirdi. Rusya Devlet Başkanı Putin’in bütün bakanlarla toplantı yaparak, Türkiye’nin aleyhinde bütün yaptırımları kaldırma talimatı verdiğini söyledi” bilgisini verdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!