Terör bu kez de Burkina Faso'yu kana buladı

Güncelleme Tarihi:

Terör bu kez de Burkina Fasoyu kana buladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2016 12:24

Terörün din, dil, ırk gözetmeksizin dünyanın her yerindeki insanları hedef aldığı gerçeği; Paris, San Bernardino, Sultanahmet ve Cakarta'dan sonra, Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da görüldü.

Haberin Devamı

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da yabancılar ve Birleşmiş Milletler görevlileri tarafından tercih edildiği bilinen lüks bir oteli hedef alan saldırıda, 18 farklı ülkeden 23 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı El Kaide'nin Kuzey Afrika kolu üstlendi.

Burkina Faso'daki saldırı, IŞİD'in, 250 milyon nüfusuyla dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi Endonezya'nın başkenti Cakarta'da düzenlediği terör eyleminden dört gün sonra yaşandı. Yabancı elçilikler, lüks oteller ve mağazaların bulunduğu işlek bir caddedeki Starbucks şubesine ve polis noktasına gündüz vakti gerçekleştirilen bombalı ve silahlı saldırıda; bir Kanadalı ve bir Endonezyalı yaşamını yitirdi.

Endonezyalı yetkililer, saldırganların 13 Kasım'daki Paris katliamından ilham aldığını açıkladı. İngiliz BBC televizyonunun güvenlik muhabiri Frank Garner da bu eylemin, son dönemde dünya genelindeki birçok kentte kendini gösteren korkutucu bir eğilimin parçası olduğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

Terör eylemlerinden ABD'nin de kısa süre önce canı yandı. Geçtiğimiz Aralık ayı başında, ABD'nin California eyaletindeki San Bernardino kentinde IŞİD sempatizanı bir çiftin düzenlediği silahlı saldırıda 14 kişi hayatını kaybetti.

Terör bu kez de Burkina Fasoyu kana buladı

Sultanahmet'te 10 Alman turistin öldüğü canlı bomba saldırısının ardından Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere de dünyanın birçok yerinde terör saldırıları yaşandığını hatırlatarak, “Paris'te iki büyük saldırı yaşadık. 'Paris'e gitmeyin, kafelere gitmeyin, sokaklarda dolaşmayın' demedik. Bunu söylersek o zaman terör kazanmış olur... Teröre karşı kararlı bir duruş sergilemeliyiz. Geri adım atmadan" ifadesini kullanmıştık.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!