Tepkilerin odağındaki o mizahçı ödülünü almaya gitmiyor

Güncelleme Tarihi:

Tepkilerin odağındaki o mizahçı ödülünü almaya gitmiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 14:51

Alman ikinci kanalı ZDFde yayınlanan Neo Magazin Royale adlı programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren şiiri okuyan mizahçı Jan Böhmermann, kendisine bu akşam verilecek Grimme Ödülünü almaya gitmiyor.

Haberin Devamı

Almanya’da televizyonculuk alanında verilen en önemli ödüller arasında bulunan Grimme Ödülüne, 2015 yılında Yunanistan eski Maliye Bakanı Yanis Varoufakisin gösterdiği orta parmak konusunda yaptığı mizah ile layık görülen Böhmermann, Marl kentinde bu akşam yapılacak törenle Grimme Enstitüsünden ödülünü alacaktı.

Böhmermann, yaptığı mizahın büyük tepki çekmesi üzerine ödül törenine katılmama kararı aldı.

Facebook hesabından konuya ilişkin açıklama yapan Jan Böhmermann, çok sarsıldığını belirterek, bugün yapılacak ödül törenine katılamayacağımız için anlayış bekliyoruz ifadelerini kullandı.

Alman basınında yer alan haberlere göre, Grimme Enstitüsü de Böhmermannın ödül törenine katılmayacağını doğruladı.


'DOĞRU BULMUYORUM'


Merkel’in Sözcüsü Steffen Seibert, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Merkel’in Başbakan Ahmet Davutoğlu ile telefonda görüştüğünü ve söz konusu şiiri doğru bulmadığını ve eleştirdiğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

Böhmermann, 31 Mart tarihindeki programında Erdoğan’a yönelik küfür ve hakaret içeren bir şiir okumuş, gelen tepkiler üzerine programın görüntüleri Youtube ve ZDFnin sayfasından silinmişti.

Böhmermann hakkında yaklaşık 20 vatandaşın yaptığı bireysel başvuru üzerine Mainz Savcılığı tarafından yabancı devlet adamlarına hakaret ihtimali nedeniyle inceleme başlatılmıştı. 

 

 

BAKMADAN GEÇME!