Telafer'den mektup var

Güncelleme Tarihi:

Telaferden mektup var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2004 16:19

Telafer'den Genç Hürriyetim'e mesaj yollayan Yahya Seyfibeyoğlu'nun, ABD bombaları altındaki Türkmenlerin, zor durumunu anlatan mektubunu aynen yayınlıyoruz.

Haberin Devamı

İlgili olanlara merhaba

Ben Yahya selvi beg oğlu Türkmen olarak Iraktaki Musul Şehrinde yaşıyorum ve ordaki Türkmeneli öğrenciler ve gençler birliğinde başkan yardımcısıyım ama bildiğime göre şu sözler sizi ilgilendirmez künçü ben sizinle bir Türkmen kardeşi olarak konuşuyorum dün sizlere Telaferde olan olaylar'dan bir mesaj gönderdim ama ma'alesef hiç bir netice duymadım TV'yi izliyip ve cıkan gazetelerde hiç bir Telafere Iilgili bir haber doymadım ve görmedim ne için abilerim gazetede bir büyük yazıla ve ya TV'de bir kısa sözle yayınlamak  zor mu sizler için ve ya Irak Türkmenleri için öz kan kardeşleriniz için bu istediğim şey cok mu teklüf eder .

Binlerce aileler ve masum insanlar evlerini terk edip çüllere ve etraflara düşmüşler bunun farkında mısınız. dün saat 2.00 geceden Telaferi amrikan savaş uçakları bombalıyorlar ne zaman bitecek şu facia .çocuklar ve bacılarımız nasıl o çöllerde su yok yemek yok ve hatta çadır yok bu yaşadıklarını bile bir gazete yayınlasın diye ve ya TV bir kısa sözle söylemek cok mu görüyorsunuz Türkmen halkına .

Haberin Devamı

Türkmenlerin zaten Türküye'den başka bir sığınacak bir yeri yok buna inanıyorum ben ama bunu yaşamak istiyorum .

Ve sizde reca ediyorum Telafere bir az ilginiz ciddi bir şekilde olsun .
Hani ya siz diyordunuz Telafer küçük İstanbul şimdi bu ispat edmek gerekiyor.ve bütün dünyaya Telaferin ve özellikle Türkmenlerin yaşadgı durumu bildirmek için sizlere yalvarıyorum .künçü oraya çok TV'i uydularını girmeğe koymuyorlar ve buna engel olan Irak ordusudur ve bunlar asıl'da hepsi kürttür . geçen günlerde zaten onlar da Türkmen kardeşlerimize Telafer  hastanesi önünde ve yaralıları yetişdirdikleri zaman saldırıp kaçmışlar bilindi.ve bu olayda'da bir kaç kişi öldü .


Babam Türküye anam Türküye
Türkmenler zor durum'da
Nerdesin büyük Türküye

Kategori: Genç Hürriyetim
Gönderen: yahya selvi beg oglu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!