Tekirdağ'dan Gazze'ye un yardımı

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağdan Gazzeye un yardımı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2009 18:50

Tekirdağ Valiliği, İsrail'in saldırılarının ardından mağdur olan Gazze halkı için yaklaşık 100 ton un gönderdi.

Vali Aydın Nezih Doğan, Gazze'ye yardım konvoyunun gönderilmesi dolayısıyla düzenlenen törende, Türkiye'nin hamiyetperver bir millet olduğunu söyledi.

Gazze'de insanlık dışı bir dram yaşandığını ifade eden Vali Doğan, bu drama Türkiye'nin ve dünya ülkelerinin belirli ölçüde tepki gösterdiğini belirtti.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarından dolayı 2 milyar dolar civarında maddi zararın ve binlerle ifade edilen insan kaybının olduğunu anlatan Doğan, şunları kaydetti:

“Gazze'deki yardıma muhtaç insanlar için dünya genelinde yardım kampanyaları başlatıldı. Milletimiz de hamiyetperverliğini göstererek, yardım kampanyalarına katıldı. Bu süreçte Kızılay da uluslararası arenada kendine düşen görevi yerine getirmekte takdire şayan çalışmalar yapıyor.

Yardım kampanyalarının tek elden sürdürülebilmesi için ayni yardımlar Kızılay aracılığıyla, nakdi yardımlar da Başbakanlık tarafından açılan hesaplar aracılığıyla organize edildi. İlimizde başlattığımız Filistin için para yardımı kampanyası henüz sonuçlanmadı. Ancak şu ana kadar Müftülükten, eğitim kurumlarından ve diğer kurumlardan Gazze için nakit 240 bin TL bağış toplandı.”

Daha sonra, 98 ton 750 kilogram un, 3 kamyonla Gazze'ye ulaştırmak üzere İstanbul'a gönderildi.

Törene, Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Mürsel Özcan, İl Müftüsü Ahmet Okutan, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yurdanur, Tekirdağ Kızılay Şubesi Başkanı Rıza Özen katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!