Tauber: Radikallerin üzerine yasaların tüm sertliğiyle gidilmeli

Güncelleme Tarihi:

Tauber: Radikallerin üzerine yasaların tüm sertliğiyle gidilmeli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2016 13:09

Almanya’da salı sabahı Selefi gruplara ait ‘Gerçek Din’ adlı örgüte yapılan baskınlarla ilgili, ‘keyfi olmaması ve ölçülü davranılması’ uyarısında bulunan Uyum Bakanı Aydan Özoğuz’a, siyasilerden tepki geldi.

Haberin Devamı

CDU/CSU, Bakan Aydan Özoğuz’un bu açıklamalarını, güvenlik güçlerini arkadan vurmak olarak yorumladı. Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, “Bizim güvenlik birimlerimize karşı güvensizlik yayıyor” diyerek Bakan Özoğuz’u eleştirdi. CDU Genel Sekreteri Peter Tauber ise ‘Radikallerin üzerine ölçülü değil, yasaların tüm sertliğiyle gidilmesi’ gerektiğini belirtti ve “Bizim güvenlik birimlerimize mükemmel çalışmaları nedeniyle teşekkür edeceği yerde, sayın Özoğuz çelme takıyor” dedi.

‘ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL’

CSU Grup Başkanı Gerda Hasselfeldt, asıl Uyum Bakanı Aydan Özoğuz’un ölçüyü kaybettiğini söyledi ve bunu ‘yanlış hoşgörü’ olarak niteledi. “Yanlış hoşgörüye yer yok” diyen Hasselfeldt, ‘Gerçek Din’ adlı örgütün Almanya’da anayasaya karşı düşmanlık yaydığını ve gençleri radikalleştirdiğini belirtti. Polis Sendikası Başkanı Rainer Wend ise Özoğuz’un sözlerini, “Anlaşılır gibi değil. Hiç böyle bir şey yaşamadım” diyerek sert dille eleştirdi. Wend, Başbakan Angela Merkel’i bu konuda net tavır almaya çağırdı.

Haberin Devamı


‘YASAK, HERKESİN GÜVENLİĞİ İÇİN’

‘Ölçü’ tartışmalarına Almanya’daki İslam cemaatleri de katıldı. Almanya Müslümanları Merkez Konseyi (ZMD) Başkanı Aiman Mazyek, Selefi örgütün yasaklanmasını doğru bulduklarını açıkladı. Mazyek, “Bu, Almanya’da Müslümanlar da dahil herkesin güvenliğine” diye konuştu, ancak yasakla bu grubun daha da radikalleşebileceği tehlikesine de dikkati çekti.

‘BENİM GÜVENİM TAM’

Uyum Bakanı Aydan Özoğuz ise eleştirilerle ilgili şu açıklamayı yaptı: “Yanlış anlaşılmasın. Benim güvenlik birimlerine güvenim tam. Radikal Selefilere karşı her başarılı darbe önemli ve dini radikalizmle mücadelede büyük başarı. Ancak radikalizme karşı baskınlar tek başına yeterli değil.”

DİTİB’TEN ÖZOĞUZ’A DESTEK

DİTİB Genel Sekreteri Dr. Bekir Alboğa, Bakan Özoğuz’un açıklamalarıyla ilgili Hürriyet’e konuştu. Geçmişte polis baskınlarının bir takım yanlış uygulamalardan dolayı Müslüman cemaat içinde olumsuz algı yarattığını belirten Dr. Alboğa, şunları söyledi: "Bakan Aydan Özoğuz’un bu olumsuz algıya tercümanlık yapmasını bazı siyasi partilerin siyasi malzeme yapmaları sakıncalı ve son derece yanlış. Sayın Özoğuz’un radikalizme karşı ve radikalizmle mücadele konusundaki tavrı çok net. Eğer nefret misyonerleriyle mücadele edilecekse, demokratik değerleri savunan Müslüman cemaatler dini cemaat olarak tanınır ve destek verilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!