Tasos’a kuvvet macunu

Güncelleme Tarihi:

Tasos’a kuvvet macunu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2005 00:00

KKTC Cumhurbaşkanı Talat’ın, Rum lider Tasos Papadopulos’a gönderdiği, içinde badem pekmezi, sadrazam sucuğu ve kuruyemiş bulunan Noel Sepeti, Yeşil Hat Tüzüğü’ne uymadığı için önce geri çevrildi. Rum Meclis Başkanı Hıristofyas araya girince sepetin güneye geçişine izin verildi.

KKTC Cumhurbaşkanı M.Ali Talat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kendisinin ’kahve içme’ davetini bile reddeden Rum lider Tasos Papadopulos’a içinde üzüm sucuğu ve bademden yapılan kuvvet macunu bulunan Noel hediye paketi gönderdi. Sepet içinde Türkiye’den bir şişe şarap ve 300 gram kuruyemiş de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Talat’ın, Noel arifesinde Rum siyasi parti liderleri ile Tasos Papadopulos’a özel bir kurye ile gönderdiği hediye sepetinde, Kıbrıs imalatı bir şişe rakı (70’lik), 2 kalıp peynir, bir kavanoz kuvvet macunu olarak kullanılan badem pekmezi (büyük boy) ve üzüm pekmezinden yapılan sadrazam sucuğu yer aldı. Talat, sepet içine Türkiye ürünlerinden de bir şişe Yakut şarabı ve 300 gram kuruyemiş ekledi. Yaklaşık 100 YTL’ye mal olan sepette ayrıca Papadopulos’un şarabı eşiyle içmesi için 2 adet kadeh ve pekmez için de 2 kaşık eklendi.

TÜZÜĞE TAKILDI

Ancak Rum polisi hediye paketlerini AB’nin koyduğu Yeşil Hat Tüzüğü çerçevesinde ticaret kapsamına girmediği gerekçesiyle Rum kesimine almayı reddetti. KKTC Cumhurbaşkanlığı Rum Meclis Başkanı ve AKEL lideri Dimitris Hıristofyas aracılığıyla hediyelerin geçmesini sağladı. Rum lider Tasos Papadopulos, Talat’tın sepetini memnuniyetle kabul etti ama yorum yapmadı.

Türkiye’den Yakut KKTC’den Göbek Rakısı

Talat’ın Papadopulos’a gönderdiği şaraplı rakılı Noel sepeti için, ambalajında Kıbrıs adasını bütün gösteren hellim ve beyaz peynirden seçtiği dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!