Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2009 00:00
Kimi zaman çekim hataları ile karşımıza çıkan filmler bazen de tarihi çarpıtıyor. Times, bu konuda ilk 10’a giren filmleri sıraladı.
U-571 Filmde Hitler’in U-botlarına tam olarak neyi ne zaman vuracaklarını söyleyen bir aygıtı ele geçirenin Amerikalılar olduğu söylenirken aslında İngilizler 1941 yılında daha ABD savaşa katılmadan bu makineyi ele geçirmiş ve kodunu kırmıştı.
Cesur Yürek Cesur Yürek filminde kahraman olarak gösterilen William Wallace yansıtıldığı gibi yoksul değil toprak sahibi bir şövalyeydi.
MÖ 10000 Birçok coğrafi gerçeğin hiçe sayıldığı, var olmayan hayvanların canlı gösterildiği görülüyor.
Vatansever Amerikalıların kilisede İngilizler tarafından öldürülmesi motifinin İkinci Dünya Savaşı’ndan çalıntı olduğu iddia ediliyor.
Pearl Harbour Filmin baş kahramanları olan George Welch ve Kenneth M. Taylor aşk yaşamları ve gökyüzünde yaşadıkları maceralar ile kahramanlaştırılıyor. Ancak Welch ölümü öncesinde oğluna filmin gerçekleri fazlaca çarpıttığını itiraf etmiş.
Apocalypto Filmde Maya insanlarının hayatı tarihsel bilgilerle doğrulanmamış şekilde gösteriliyor. Azteklerde görülen bazı davranışların Mayalara mal edildiği filmde de Mel Gibson imzası var.
Amadeus Filmde ünlü bestekarın müziğini kıskanan vasat besteci Antonio Salieri’nin komplosu sonucu öldüğü anlatılıyor. Doğrulanamayan iddianın ardında İtalyan-Alman müzik okulları arasındaki rekabetin olduğu düşünülüyor.
Gladyatör Filmde Commodus kız kardeşini arzulayan ve babasını öldüren bir korkak gibi gösterilse de gerçekte Commodus kaprisli bir kişi olarak biliniyor ve babasının çiçek hastalığından öldüğü sanılıyor.
Young Victoria Filmde Prens Albert’in, Kraliçe Elizabeth’i korumak için bir kurşunun önüne atıldığı gösterilse de gerçekte bunun olamdığı biliniyor.
Marie Antoinette Filmde imparatorun seksten korktuğu gösterilirken aslında çiftin sağlık sorunları olduğu söyleniyor.