Talabani'den Türk Ordusu'na bir iftira daha

Güncelleme Tarihi:

Talabaniden Türk Ordusuna bir iftira daha
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2007 14:04

Daha önce 350 kişilik Türk komando birliğinin Kuzey Irak sınırını geçtiğini öne süren Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’ye bağlı Kürdistan Yurtseverler Birliği, bu kez de Türkiye’nin Kuzey Irak’a misket bombası attığını iddia etti.

Haberin Devamı

Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin internet sitesinde yer alan haberde, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’ne bağlı Savunma Kuvvetleri Zaho Alay Komutan Yardımcısı Yarbay Fehmi Sofi’nin, Türk savaş uçakları'nın Kuzey Irak’a misket bombası attığını söylediği öne sürüldü.

Haberde, “Kürt askeri komutan, Zaho kentinin bir köyünde Türkiye'nin kullandığı misket bombasının patlaması sonucu bir köylünün yaralandığını bildirirken, aynı köyde patlamamış 5 misket bombasının bulunduğunu söyledi” iddiası yer aldı.

MİSKET BOMBASI NEDİR?
Salkım bombası olarak da adlandırılan misket bombası, “bomba içinde bomba” şeklinde nitelendiriliyor. Hedefe atıldığında ana bomba infilak edince içindeki misket büyüklüğündeki minik bombacıklar dağılarak çevreye saçılıyor ve arka arkaya patlıyor. Tipik bir misket bombası, 500 kilo ağırlığında olup, hem silaha hem insan hem de cansız hedeflere karşı kullanılabiliyor. Bazı bombaların üzerinde düşüşlerini yavaşlatmaya ve etrafa yaymaya yarayan küçük paraşütleri bulunuyor. Her bombanın içinde 200’den fazla küçük bombacık bulunuyor.

Haberin Devamı

Zaho kırsalında patlamamış bir çok misket bombasının bulunduğunu savunan Fehmi Sofi, "Türk savaş uçakları, Kürdistan bölgesini misket bombalarıyla bombalıyor. Bombalanan bölgeler Türkiye'nin sınırlarına 15 kilometre uzak olan Kürt bölgeleridir" dedi.

Türk savaş uçaklarının Zaho kırsalında bir süre önce gerçekleştirdiği bombardımanda patlamayan bir misket bombasının çevre köyde patlaması sonucu bir köylünün yaralandığını da iddia eden Sofi, ismini vermediği aynı köyün arazisinde köylülerin 5 adet patlamamış misket bombası bulduklarını öne sürdü.

Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) resmi internet sitesi, daha önce de “Türk Ordusu'nun sınırı geçtiğini" öne sürerek,  TSK’nın, çeşitli sınır bölgelerini bombaladığını ve “350 kişilik Türk Jandarma Komando birliği Kürdistan’a girdiği” iddiasında bulunmuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!