Tahran'da çatışma baÅŸladı

Güncelleme Tarihi:

Tahranda çatışma başladı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 15, 2009 14:55

İran'da seçimlere hile karıştırıldığı gerekçesiyle yapılan gösteriler devam ediyor. Başkent Tahran'da reformcularla, muhafazakarlar çatışmaya başladı.

Haberin Devamı

DÜNYADA 'İRAN SEÇİMİ' ÇATIŞMALARI

AHMEDİNEJAD'I BÖYLE PROTESTO ETTİLER

SEÇİM ÖNCESÄ° KADINLARIN UMUDU Â

Ahlak polisi geçen yıl "açık" kadınları böyle toplamıştı

Ä°ran İçiÅŸleri Bakanlığı'ndan bugün erken saatlerde yapılan açıklamada, olası çatışmalardan reformcu lider Musevi taraftarlarının sorumlu tutulacağını açıklamıştı.  Â

PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ YASAKLANMIŞTI

İran İçişleri Bakanlığı, cumhurbaşkanı seçimini kaybettiği açıklanan Mir Hüseyin Musevi'nin taraftarlarının, bugün yapacağı belirtilen protesto yürüyüşünü yasaklamıştı.

Musevi taraftarları dün dağıttıkları bildirilerde, başkent Tahran'ın merkezinde bugün öğleden sonra bir protesto gösterisi yapılması çağrısında bulunmuştu.



http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/hile_sorustumrmaa.jpgİran devlet radyosu, İçişleri Bakanlığı'nın bir bildiri yayımlayarak, "Herhangi bir yürüyüş için izin verilmediğini ve böyle bir toplantının yasa dışı olacağını bildirdiğini" duyurdu.

MUSEVİ GÖSTERİYİ ERTELEDİ

Haberin Devamı

İran'da cumhurbaşkanı seçimini kaybettiği açıklanan Mir Hüseyin Musevi'nin internet sitesinde de, taraftarlarının bugün Tahran'da yapacağı belirtilen protesto yürüyüşünün ertelendiği belirtildi.

Açıklamada, İçiÅŸleri Bakanlığının yürüyüşe izin vermemesi üzerine bu  kararın alındığı vurgulandı.  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!