Suudi sınır muhafızları hakkında çarpıcı rapor: Göçmenlere ateş açmışlar

Güncelleme Tarihi:

Suudi sınır muhafızları hakkında çarpıcı rapor: Göçmenlere ateş açmışlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2023 07:00

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Suudi Arabistan-Yemen sınırındaki duruma dair yayınladığı raporda Suudi sınır muhafızlarının çoğu Etiyopyalı yüzlerce mülteciyi öldürdüğünü öne sürdü.

Haberin Devamı

İngiliz BBC ve The Guardian’ın aktardığı “Üzerimize Yağmur Gibi Ateş Açtılar” başlıklı raporda, uydu görüntüleri, 20’den fazla olayın fotoğrafları ve hayatta kalanların tanıklıkları yer alıyor.

‘NERENİZDEN VURALIM’
Şubat ayında 60 kişilik bir grup halinde sınırı geçenlerden biri olan 14 yaşındaki Hamdiya’nın, “İnsanların daha önce hiç düşünmediğim bir şekilde öldürüldüğünü gördüm. En az 30 kişi öldürüldü” sözleri de raporda yer aldı. Suudi görevlilerin, bazı durumlarda mültecilere hangi uzuvlarından vurulmak istediklerini sorduğu, bu kişilerin üzerine yakın mesafeden ateş açtıkları tanıkların ifadelerinde göze çarptı.

RİYAD REDDETMİŞTİ

Bağımsız Adli Tıp Uzman Grubu (IFEG), saldırılarda meydana gelen yaralanmaların görsellerini inceleyerek, yaralanmaların patlayıcı silahlarla tutarlı olduğu sonucuna vardı. Mart ayında Suudi hükümeti, BM raportörlerinin benzer iddialarını reddetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!