Suudi Prensesi kocası mı öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Suudi Prensesi kocası mı öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2010 00:00

Suudi Kralı Abdullah’ın üvey kardeşi Prens Türki bin Abdülaziz, eşi Hind el Fassi’yi öldürmekle suçlanıyor. Prenses, kaldırıldığı Kahire hastanesinde pazar günü âni tansiyon düşmesi sonucu can verdi. Prensi cinayetle suçlayan kayınbiraderi ise kaçırıldı.

SUUDİ Arabistan Kralı Abdullah’ın üvey kardeşi olan, bir dönem Savunma Bakan Yardımcılığı yapmış Prens Türki bin Abdülaziz’in (76) iki numaralı eşi Hind el Fassi (52), ailesiyle birlikte yaşadığı Kahire’de pazar günü hayata gözlerini yumdu. Hastane, önceki cuma karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırılan Fas asıllı Prenses’in, tansiyonunun aniden düşmesiyle can verdiğini açıkladı.

Prenses pazartesi günü Mısır’daki Suudi Büyükelçisini de katıldığı törenle toprağa verilirken, erkek kardeşi Elal el Fassi onu Prens ile çocuklarının öldürdüğünü öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ablasının cenazesini almak isterken hastanede Prens ile kavga eden El Fassi, Arap basınına şunları söyledi: “Yoğun bakım ünitesinde ablamın cenazesine son kez bakmak istedim. Üç oğlu ve doktorlar beni engelledi. Onu kocasının, oğullarının ve kızının öldürdüğünden şüpheleniyorum.”

Özel jetle götürüldü

Hind’in oğlu Abdürrahman hastanede babasıyla birlikte dayısı Elal’den dayak yediklerini, suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Hastanenin “Ölümde şüpheli bir durum yok” raporuna rağmen Mısırlı savcıların soruşturma açtığı bir sırada Elal’in avukatı şu açıklamayı yaptı: “Müvekkilim ablasının ölümüyle ilgili belgeleri savcılığa götürürken kimliği belirsiz kişilerce kaçırılıp özel bir jetle Mısır dışına çıkarıldı.”

Reformcu Prens ile lüks düşkünü karısı

PRENS Türki bin Abdülaziz, 1950’lerde Suudi Arabistan’da anayasal reform isteyen siyasi harekete katılınca gözden düşmüş, yıllar sonra affedilip devlet
/images/100/0x0/55ea5ed1f018fbb8f87b87a8
kademesinde görevler almıştı. Prens, 1980’den beri sürgünde yaşadığı Mısır’da işadamlığı yapıyor. 2004’te Cenevre’de maskeli kişilerce bayıltılıp Riyad’a kaçırıldığını ve burada bir süre ev hapsinde tutulduğunu öne süren Prens, son olarak geçen ay yaptığı şu açıklamayla basına konu olmuştu:

“Suudi Kraliyet’i dini kavramları çarpıtan, insanların özel hayatına karışan ve özgürlüklerini kısıtlayan bu görüşlerle artık iktidarda kalamaz. Askeri bir darbe veya İran’dakine benzer bir halk ayaklanması sonucu kellelerimiz uçmadan artık istenmediğimiz bu ülkeyi terketmeliyiz. Yoksa bizi ABD, İngiltere veya İsrail de kurtaramayacak.”

Takı yüzünden sürgün

Prens ile birlikte on yıllardır Kahire’nin en lüks otellerinde kalan ikinci eşi Prenses Hind, lüks yaşama düşkünlüğü ve hizmetçileriyle yaşadığı anlaşmazlıklar yüzünden sık sık Mısır basınına konu oluyordu. Aslında sürgünün nedeni de Hind’di. Prenses’in Suudi hazinesine ait değerli takıları zimmetine geçirdiği anlaşılınca kocası 1978’de bakanlıktan istifa etmek zorunda kalmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!