Suudi ilk kadın piot Hindi iş buldu, uçmayı bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Suudi ilk kadın piot Hindi iş buldu, uçmayı bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2005 01:28

Kadınların otomobil kullanmalarının yasak olduğu Suudi Arabistan’da ilk lisanslı kadın pilot olan 27 yaşındaki Hanadi Hindi, özel bir havayolu şirketinde iş buldu. 10 yıllık kontrat imzalayan Hindi, kokpitte semalarla buluşabilmek için ‘kadınlara uçuş yasağı’nın kalkmasını bekliyor.

Ürdün’de pilotluk eğitimi alan Hindi, geçen ay pilot lisansına sahip olmuştu. 27 yaşındaki genç kadın, Prens El Vahid bin Talal’ın Kingdom Holding’e bağlı özel havayolu şirketide kadrolu eleman olarak çalışmaya başlayınca modern bir kadın görüntüsüne kavuştu. Başörtüsünü çıkartıp kaptan üniforması giyerek kokpitte poz veren Hanadi Hindi, ‘Uçmak için gün sayıyorum’ dedi.

Suudi Arabistan’da kadınların araba kullanmalarına getirilen yasağın kaldırılma aşamasında olduğu şu dönemde uçmak için can atan Hindi, ‘Amacım ilk olmak, öncülük etmek değildi. Ben sadece sevdiğim bir mesleği yapmak istiyorum. Ancak öncü olmak da çok büyük sorumluluk istiyor. Suudi kadınlara iyi örnek olayacağımı umuyorum’ diye konuştu.

Suudi medyasında kadınların otomobil kullanma yasağı halen tartışılan bir konu. En çok tartışılan nokta da kadın ve erkeklerin uçakta bir bölme ile ayrılmaları ve kadınların yanında bir erkek olmadan yolculuk yapamayacakları. Kadın pilotun bu kuralı ihlal edebileceği görüşü savunuluyor. Ancak Hindi’nin çalıştığı havayolu şirketi buna da pratik bir çözüm bulmuş. Prens El Vahid bin Talal’ın şirketi Hindi ile birlikte babası Zekeriya’yı da yasal danışman olarak işe almış. KızıHindi’ye her yolculuğunda eşlik edecek ve bu kural bu sayede bozulmamış olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!