Sunucunun aşkları

Güncelleme Tarihi:

Sunucunun aşkları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2007 00:00

İspanyolca yayın yapan Telemundo kanalının haber sunucusu (anchorwoman) esmer güzeli Mirthala Salinas’ın siyasilerle yaşadığı yatak maceraları Los Angeles’ta günün konusu. Aşk yaşadığı Belediye Başkanı Villaraigosa’nın karısından boşanacağı haberini ekranda okuyan Salinas hemen açığa alındı. Telemundo, gazetecilik etiğine ters bir durum olup olmadığını araştırıyor.

LOS Angeles, gizli aşk yaşadığı evli belediye başkanının karısından boşanacağı haberini TV’de kendisi okuyan sunucu Mirthala Salinas’ın siyaset sahnesindeki yatak sırlarıyla çalkalanıyor. İspanyolca TV kanalı Telemundo’nun ünlü "anchorwoman"ı Salinas, Belediye Başkanı Antonio Villaraigosa ile aşk yaşayan kadının kendisi olduğu ortaya çıkınca açığa alındı. Kayıplara karışan Salinas’ın maceraları da bir bir ortaya dökülüyor. Esmer güzeli Salinas’ın daha önce başkanın yakın dostu olan iki politikacıyla daha aşk yaşadığı, hatta başkanın bu politikacılardan birinin düğününde sağdıçlık yaptığı ortaya çıktı.

Salinas, 8 Haziran’da "Aşk dedikoduları doğru çıktı. Belediye Başkanı Antonio Villaraigosa, 20 yıllık karısından boşanacağını doğruladı" haberini sunarken içeriden bilgi sahibiydi. Çünkü yasak aşk üçgenindeki öteki kadın ta kendisiydi. Ancak haberlerde Salinas bundan söz etmedi.

Villaraigosa, geçen salı günü düzenlediği basın toplantısında Salinas’la en az bir yıldır ilişkisi olduğunu itiraf etti. Başkan, Salinas’ın karnında kendi çocuğunu taşıdığı dedikodularını ise yalanladı. Bunun ardından Telemundo, haberlerini yaptığı biriyle ilişki kurmasının gazetecilik etiğine aykırı olup olmadığını soruşturmak üzere Salinas’ı şimdilik açığa aldı. Salinas, ana haberler sunuculuğuna getirilmeden önce belediye başkanını takip eden politika muhabiriydi.

İlişkiyi doğrulayan Salinas, yazılı bir açıklama yaparak soruşturmaya yardımcı olacağını söyledi ve "Gerçekler analiz edildikten sonra yanlış bir şey yapmadığımın anlaşılacağına eminim" dedi. Başkanın basın toplantısından sonra ikisi de ortalarda görünmüyor. Telemundo’dan Salinas’ın tatile gittiği açıklandı. Belediye sözcülüğünden ise "Başkan, şahsi ve ailevi bazı konularla ilgilenmek üzere bir hafta izinli" açıklaması yapıldı.

Başkan’ın karısı Corina’dan bir aydır ayrı yaşadığı ve kadının Haziran ortasında boşanma davası açtığı belirtiliyor. 1872’den bu yana kentin ilk Latin belediye başkanı olan Demokrat Partili Villaraigosa, California valiliğinde gözü olduğunu gizlemiyordu. Bu ilişkinin politik geleceğini etkilemeyeceği iddia ediliyor.

Muhabirken mi başladı

Telemundo’nun ünlü anchorwoman’ı Mirthala Salinas, stüdyodaki göreve yükselmeden önce siyaset muhabirliği yapıyordu. Salinas’ın Belediye Başkanı Villaraigosa’ya mikrofon tuttuğu pek çok kare bulunuyor

Son sevgili eskisinin sağdıcı

MIRTHALA Salinas’ın daha önce yıldızları yükselen iki politikacıyla daha ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Biri California Eyalet Meclisi Başkanı Fabian Nunez, diğeri California Senatörü Alex Padilla. Bir zamanlar Mirthala Salinas’la çıktığını açıklayan Nunez’in sağdıçlığını da yakın arkadaşı ve siyasi mütteffiki olan Belediye Başkanı Villaraigosa yapmış. Nunez, karısı Maria’dan 2003’te boşandıktan sonra Salinas’la ilişki yaşadığını söylüyor. Nunez’in sözcüsü Steve Maviglio, "Salinas’la ilişkileri sadece birkaç ay sürdü" diyor. Daha sonra 2005’te Nunez, Maria ile tekrar evleniyor ve Villaraigosa bu nikahta sağdıcı oluyor. L.A. Weekly gazetesi Salinas’ın Nunez’den sonra, o zamanlar belediye meclisi üyesi olan Senatör Padilla ile de ilişkiye girdiğini yazıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!