Suçlamaları ‘nüfuzlu azınlık’ üretiyor

Güncelleme Tarihi:

Suçlamaları ‘nüfuzlu azınlık’ üretiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

DGM tarafından hakkında gıyabi tutuklama kararı verilen Fetullah Gülen, New York Times gazetesinin sorularını yanıtlarken sağlık durumunun Amerika’dan dönmesine engel olduğunu söyledi. Gülen, kasetlerin montaj olduğu iddiasını da tekrarladı.

ABD'de bulunan Fethullan Gülen, hakkındaki suçlamaların ‘‘azınlıkta fakat siyasi çevreler üzerinde etkili’’ bir grup tarafından üretildiğini ve sözlerinin çarpıtıldığını iddia ederek sağlık durumunun Türkiye'ye dönmesine engel olduğunu bildirdi.

Pennsylvania eyaletinde oturan Gülen, New York Times Gazetesi'nin sorularını yazılı olarak cevaplandırdı.

BATI STANDARDI

İslami bir rejim kurmak niyetinde olmadığını, etnik ve ideolojik farklılıkların, ayırımcılık olarak değil, kültürel mozayiğin parçaları olarak değerlendirilmesi fikrini benimsediğini kaydeden Gülen, ‘‘iddiaların, azınlıkta olan, fakat siyasi çevreler üzerinde nüfuzlu bir grup tarafından üretildiğini’’ savundu. 62 yaşındaki Gülen gazeteye yaptığı açıklamada, ‘‘Demokrasi ve adalet standartları Batı'daki çağdaşlarımızın seviyesine yükseltilmelidir’’ dedi.

Gülen'in bir yıllık suskunluğunu bozduğunu ifade eden gazetenin İstanbul kaynaklı haberinde şöyle deniyor: ‘‘Türk askeri liderleri uzun zamandır Gülen'i devlet için muhtemel bir tehlike görüyorlar. Bu korku geçen yıl TV'de bir video kaset yayınında taraftarlarına sabır ve gizlilikle devlete sızma kışkırtmasıyla teyit edilmiş oldu. Bay Gülen sözlerinin özünden çıkarılıp kullanıldığı diğerlerinin değiştirildiğini söylüyor. Gülen, İslami ilkeleri yerine getiren işçilere hoşgörüsüz davranıldığını belirtiyor.’’

GÜLEN OKULLARINA ÖVGÜ

Haberde ‘‘Gülen'in açıklaması kendilerini Atatürk'ün kurduğu modern cumhuriyetin bekçisi gören koyu laikleri tatmin edecek değil. Bunlara göre Gülen taraftarlarının yönettiği iş ve okulların islami rejim tohumları ekiyorlar’’ yorumu yapılıyor.

Gülen'in Türkiye ve Orta Asya cumhuriyetlerinde açtığı okullar konusuna da değinen New York Times gazetesi, eski dışişleri bakanlığı müsteşarı Özdem Sanberk'in bü okulların devlet tarafından desteklenmesini isteyen yorumuna da yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!