Stern Dergisi yazı dizisinde bu hafta Türkiye'ye yer verdi

Güncelleme Tarihi:

Stern Dergisi yazı dizisinde bu hafta Türkiyeye yer verdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2007 14:39

Almanya'nın önde gelen siyasi dergilerinden Stern, “Dünya Böyle Seviyor” adı altında bir süre önce başlattığı yazı dizisinde bu hafta Türkiye'ye yer verdi.

Haberin Devamı

Türkiye ile ilgili 13 sayfalık yazıda, geleneksel evliliklerin yanı sıra çok modern ilişkilerin ve evliliklerin yaşandığı, Anadolu'nun birçok bölgesinde hala çok kadınla evliliklerin de olduğu belirtildi.

Çok sayıda fotoğrafın da kullanıldığı yazıda, cinsel sorunlarla ilgili Doktor Haydar Dümen tanıtıldı ve Dümen'in Türkiye'de cinsel bilgisizliğin yüksek düzeyde olmasından yakındığı ifade edildi.

Türkiye'de kadınların çocuk aldırma konusunda kendilerinin karar verebildiğine dikkat çekilen yazıda, Türkiye'de 14 ve 15 yaşlarındaki çocukların yüzde 25'inin aileleri tarafından cinsel konularda bilgilendirildiği ve Türklerin yüzde 57'sinin okullarda cinsel konularda daha fazla bilgi edinmek istediği anlatıldı.

Yazıda, Türklerin genel olarak 18 yaşında ilk cinsel tecrübelerini edindikleri, bunun Alman gençlerine göre iki yıl sonra başladığı belirtilirken, erkeklerin ortalama 28, kadınların 24 yaşında evlendikleri kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!