Güncelleme Tarihi:
Hawking, İsrail'de değişik bilim kuruluşlarında bilim adamlarıyla bir araya gelecek. Hawking'in İsrail'deki programının büyük bölümü basına kapalı olacak, pazar günü Bloomfield Bilim Müzesinde bilim adamlarıyla yapılacak bir toplantıda, ünlü fizikçi soruları yanıtlayacak.
Hawking, aynı gün İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile de Kudüs'te görüşecek. Rehovot'taki Weizmann Bilim Enstitüsünü de ziyaret edecek olan Hawking, Kudüs'teki İbrani Üniversitesinde Evrenin Başlangıcı konulu bir konuşma yapacak.
İsrail'deki İngiliz Büyükelçiliği tarafından organize edilen 4 günlük ziyaret kapsamında Hawking, Filistin'e de geçerek, Ramallah'taki Bir Zeit Üniversitesinde, Batı Şeria'dan genç Filistinli bilimcilerin video konferans yoluyla da katılacağı bir toplantıda konuşacak.
8 Ocak 1942'de, İngiltere'de Oxford'da doğan Hawking, kolej yıllarında burada okudu; daha sonra evrenbilim üzerinde çalışmak amacıyla Cambridge'e gitti.
1973'de Astronomi Enstitüsünden ayrıldıktan sonra, uygulamalı matematik ve kuramsal fizik bölümüne geçti. 1979'dan sonra matematik bölümünde Lucasian profesörü oldu. Bu profesörlük 1663 yılında üniversite parlamento üyesi olan Henry Lucas tarafından kurulmuş ve Lucasian profesörü unvanı, ilk olarak Isaac Barrow sonra 1669'da Isaac Newton'a verilmişti.
Hawking, evrenin temel prensipleri üzerine çalıştı. Roger Penrose ile birlikte Einstein'ın Uzay ve Zamanı kapsayan Genel Görelilik Kuramının Big Bang'le başlayıp karadeliklerle sonlandığını gösterdi. Bu sonuç, Kuantum mekaniğiyle Genel Görelilik Kuramı'nın birleştirilmesi gerektiğini ortaya koyuyordu. Bu, yirminci yüzyılın ikinci yarısının en büyük buluşlarından biri olarak tanımlandı.
Stephen Hawking, 1960'ların başında tedavisi olmayan Amyotrofik lateral skleroz hastalığına yakalandı. 21 yaşındayken Charcot (ALS) hastalığı tanısı konuldu. Motor nöronların zamanla yüzde seksenini öldürerek sinir sistemini felç eden; ancak beynin zihinsel faaliyetlerine dokunmayan bu hastalık, Hawking'i tekerlekli sandalyede yaşamaya mahkûm etti. Ünlü bilim adamı, sesini de yitirdiği için, 1985 yılından bu yana kendisi için özel olarak hazırlanan koltuğuna yerleştirilmiş, yazıları sese dönüştürebilen bilgisayarı sayesinde iletişim kurabiliyor.
Kuantum fiziği ve kara deliklerle ilgili iddialarıyla bugün yaşayan bilim adamları arasında dünyada en çok tanınan isim. Kitapları, 40 dile çevrildi.
“Zamanın Kısa Tarihi" kitabı milyonlarca satan Hawking, 12 onur derecesinin yanı sıra birçok madalya ve ödülün sahibi, Amerikan Ulusal Bilimler Akademisinin üyesi.