SPD vekili Taşdelen’in abisine ırkçı saldırı

Güncelleme Tarihi:

SPD vekili Taşdelen’in abisine ırkçı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2022 07:00

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Bavyera milletvekili ve partinin Genel Sekreteri Arif Taşdelen’in abisi Bayreuth Belediye Meclis Üyesi (SPD) Halil Taşdelen, bir aşırı sağcının saldırısına uğradı. Saldırı, Halil Taşdelen’in evinin önünde gerçekleşti.

Haberin Devamı

Doğum gününde gerçekleşen saldırıda Halil Taşdelen’in burnu kırıldı. Hastaneye kaldırılan Halil Taşdelen’in tedavisi yapılırken, polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Nordbayern haber sitesi, polisin görgü tanıklarının ifadesine göre zanlıyı tespit ettiği ve gözaltına aldığı belirtti.

İKİ KİŞİ VARDI

35 yaşındaki saldırganın yanında 39 yaşında bir kadının da bulunduğu ve onun da Halil Taşdelen’e ırkçı hakarette bulunduğu belirtiliyor. SPD Eş Genel Başkanı Saskia Esken, sosyal medya hesabı Twitter’den yaptığı açıklamada, “Sevgili Halil, sana yapılan saldırı benim de canımı yakıyor. Umarım kırılan burnun iyileşir. Burnunu kıran ve utanç verici sözleri söyleten nefret, yara izleri bırakır. Emin ol ki yanındayız. Irkçılığa karşı duruyoruz” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!