SPD ile CDU arasında Martin Schulz atışması

Güncelleme Tarihi:

SPD ile CDU arasında Martin Schulz atışması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2017 11:42

Almanya'da 24 Eylül'de yapılacak genel seçimler için siyasi partiler şimdiden atağa geçti. Hıristiyan Birlik, anketlerde her gün oylarını artıran Sosyal Demokrat Parti'nin başbakan adayı Martin Schulz'u hedef aldı.

Haberin Devamı

SOSYAL Demokrat Parti (SPD) anketlerde her gün düşerken, Martin Schulz'un başbakan adayı olmasıyla oklar tersine döndü. SPD anketlere göre yüzde 30 sınırına tırmanmaya başladı. Hıristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) bu yükselişi durdurmak için, Martin Schulz'un Avrupa Parlamentosu (AP) başkanlığı dönemindeki açıklarını araştırmaya başladı. Hıristiyan Birlik'in AP milletvekillerine Schulz hakkında malzeme toplamaları talimatı verdiği, toplanan malzemeler arasında Schulz'un çok pahalı restoranlarda yemek yediği, lüks yaşam sürdüğü raporunun bulunduğu ileri sürüldü.

‘ÇAMUR KAMPANYASI’

Hıristiyan Demokrat Partili Maliye Bakanı Schaeuble, Schulz'u Trump'la kıyasladı. Schulz'un Brüksel'de AP başkanlığıyla parti politikasını ayıramadığı suçlamaları SPD'yi kızdırdı. SPD Genel Sekreteri Barley, bunu ‘çamur kampanyası’ olarak niteledi.
SPD Genel Sekreteri Katarina Barley, “Eğer Schulz'un sevdiği restoranın mönüsü araştırılıyorsa, bu karalama kampanyasının bir ön habercisi” dedi.

Haberin Devamı

DONALD TRUMP AĞZI

CDU Genel Sekreteri Peter Tauber, karalama kampanyası suçlamasını reddetti ve “Mutfağı sıcak bulan aşçı olmasın” karşılığını verdi. Tauber, Schulz'un “Avrupa'yı yeniden mükemmel yapalım” sözünün birebir Trump ağzı olduğunu belirtti. CSU Genel Sekreteri Andreas Scheuer de Schulz'un Yunanistan'ın borcunu Alman vergi mükelleflerine yüklemek istediğini belirterek, Schulz'u “Borç adamı” olarak niteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!