Son kanser uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Son kanser uyarısı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 23, 2017 23:24

İNGİLİZ hükümetine bağlı Gıda Standartları Kurumu (FSA), yüksek sıcaklıkta pişirildiklerinde ekmek ve patates gibi nişasta içeren yiyeceklerin akrilamid adında kimyasal bir maddenin açığa çıkardığı, bu maddenin de kansere yol açabileceği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

BBC’nin haberine göre FSA, bu riski azaltmak için niÅŸastalı gıdaların çok kızartılmamasını ve rengi koyulaÅŸmayacak ÅŸekilde piÅŸirilmesini tavsiye etti. FSA ayrıca, patatesin de buzdolabında saklanmaması uyarısında bulundu. Bunun nedeni olarak da, serin ortamda patatesin içindeki ÅŸeker düzeyinin artması ve bunun piÅŸirme sırasında ortaya çıkan akrilamid miktarını yükseltmesi gösteriliyor.Â

BAKMADAN GEÇME!