Son dakika... Zelenski açıkladı: Rusya, Ukrayna'da bir AVM'yi vurdu!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2022 17:34

Son dakika haberine göre Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Rus füzelerinin Ukrayna'da bir alışveriş merkezini vurduğunu söyledi. Zelenski'nin sözlerine göre saldırı esnasında AVM'de binden fazla sivil vardı. Ukrayna tarafından yapılan açıklamaya göre saldırıda 13 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi de yaralandı. Saldırı sonrası ABD, İngiltere ve Birleşmiş Milletler'den kınama mesajı yayınlandı.

Haberin Devamı

Zelenski Rus füzelerinin Ukrayna'da bir alışveriş merkezini vurduğunu söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre 13 kişi hayatını kaybetti. Füze saldırısında 40 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Zelenski'nin açıklamasına göre saldırı esnasında AVM'de binden fazla sivil vardı.

Son dakika... Zelenski açıkladı: Rusya, Ukraynada bir AVMyi vurdu
Görsel, Ukrayna savaşı konusunda bilgi geçen Telegram kanallarında paylaşıldı

AVM'nin Kremençuk bölgesinde olduğu bildiriliyor. AFP'de yer alan bilgiye göre saldırıda can kayıpları var.

Kremençuk Ukrayna'nın orta kesiminde Dnipr nehri kıyısında küçük bir kent.

The Economist muhabiri Oliver Carroll, sosyal medya hesabında olay anının bir videosunu paylaştı ve telefonda konuşan ve binada insanların olduğunu ve duvarların çökmeye başladığını söyleyen bir adama atıfta bulunarak bölgede "korku sahneleri" yaşandığını söyledi.

Haberin Devamı

“Rusya güçleri binden fazla sivilin bulunduğu bir alışveriş merkezine roket saldırında bulundu. Alışveriş merkezi şu anda yanıyor. Ekipler yangına müdahale ediyor.

Son dakika... Zelenski açıkladı: Rusya, Ukraynada bir AVMyi vurdu

Kurbanların sayısını hayal etmek imkânsız.

Rus ordusu için tehlike yok. Stratejik değeri yok. Sadece insanların normal bir hayat yaşama girişimi, işgalcileri çok kızdırıyor.

Rusya, güçsüzlüğünü sıradan vatandaşlara yüklemeye devam ediyor. Rusya’dan kendi adına yeterlilik ve insanlık ummanın hiç faydası yok.”

İNGİLTERE, ABD VE BM’DEN KINAMA

İngiltere Başbakanı Boris Johnson yaptığı açıklamada,  AVM saldırısını kınayarak, "Bu dehşet verici saldırı, Rus liderin vahşet ve barbarlığının derinliğini bir kez daha gösterdi. Bir kez daha düşüncelerimiz Ukrayna'daki masum kurbanların aileleriyle birlikte. Putin, davranışının G7 ülkelerinin, Ukrayna'nın yanında durma kararlılığını güçlendirmekten başka bir işe yaramayacağının farkına varmalı" dedi.

Haberin Devamı

Son dakika... Zelenski açıkladı: Rusya, Ukraynada bir AVMyi vurdu


ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken yaptığı açıklamada, "Dünya, bugün Rusya'nın kalabalık bir Ukrayna alışveriş merkezini vuran füze saldırısından dehşete düştü” ifadelerini kullanarak, ABD'nin Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğini ve Rusya'dan hesap soracağını yineledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric ise saldırı hakkında, "En hafif tabirle içler acısı" ifadelerini kullanarak, “Alışveriş merkezleri ve siviller de dahil olmak üzere her türlü sivil altyapı asla hedef alınmamalıdır” dedi.

Son dakika... Zelenski açıkladı: Rusya, Ukraynada bir AVMyi vurdu


Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu AVM’de binden fazla kişinin bulunduğu öne sürmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!