Son dakika: Trump'a saldırı girişimi iddiası! FBI'dan ilginç açıklama: Suikast girişimi gibi görünüyor

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Trumpa saldırı girişimi iddiası FBIdan ilginç açıklama: Suikast girişimi gibi görünüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2024 21:53

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Partinin 2024 başkanlık yarışındaki adayı Donald Trump'ın, Florida’da bulunduğu yerin civarında duyulan silah seslerinin ardından güvende olduğu bildirildi. FBI'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada ise, "Eski Başkan Trump'a yönelik suikast girişimi gibi görünen olayı soruşturuyoruz" ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

Donald Trump'ın kampanya ekibi tarafından yapılan açıklamada, pazar öğleden sonra Trump’ın kaldığı Florida’daki West Palm Beach yakınlarında silah sesi duyulduğu kaydedildi. Açıklamada, kampanya iletişim direktörü Steven Cheung, “Başkan Trump, civardaki silah sesleri duyulduktan sonra güvende. Şu anda başka ayrıntı yok." ifadelerini paylaştı. ABD Gizli Servisi'nden yapılan açıklamada ise "Eski başkan güvende, konuyu inceliyoruz, soruşturmamız sürüyor" denildi.

FBI: SUİKAST GİRİŞİMİ GİBİ

FBI'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, görevlilerin Florida West Palm Beach'e intikal ettikleri bildirildi.

Açıklamada, "FBI, eski Başkan Trump'a yönelik suikast girişimi gibi görünen olayı soruşturuyor." ifadesi kullanıldı.

West Palm Beach Şerifi Ric Bradshaw, yaptığı açıklamada, Gizli Servis ajanının çitlerin arasından çıkan silahın namlusunu fark ettiğini ve şüpheliye doğru ateş açtığını bildirdi.

Haberin Devamı

Bradshaw, görgü tanığının ifadesi sayesinde şüpheliyi yakalayabildikleri, silahlı kişinin Trump'tan yaklaşık 400-500 metre uzakta olduğu bilgisini verdi.

Şüphelinin 2 sırt çantası ve aksiyon kamerasının olduğunu kaydeden Bradshaw, zanlının daha sonra silahını bırakarak arabayla kaçtığını belirtti.

Martin County Şerifi William Snyder da şüphelinin yakalandığında üzerinde silahının olmadığını ifade etti.

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Partinin 2024 başkanlık yarışındaki adayı Trump'ın, Florida’da bulunduğu yerin civarında duyulan silah seslerinin ardından güvende olduğu bildirilmişti.

Seçim kampanyası iletişim direktörü Steven Cheung, "Başkan Trump, civarda silah sesleri duyulduktan sonra güvende. Şu anda başka ayrıntı yok." bilgisini paylaşmıştı.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada da ABD Başkanı Joe Biden ile Yardımcısı Kamala Harris'in, Trump'ın golf oynadığı Trump Uluslararası Golf Sahası'ndaki güvenlik olayıyla ilgili bilgilendirildikleri belirtilerek, güvende olduğunu bilmelerinin kendilerini rahatlattığı ve düzenli bilgi almaya devam edileceği bildirilmişti.

TRUMP'IN OĞLU DUYURDU: BİR KİŞİ YAKALANDI

Haberin Devamı

Trump'ın oğlu Donald Trump Jr ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yerel kolluk kuvvetlerinin çalılıklarda bir AK-47 otomatik silah bulduğunu ve 1 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

TRUMP: GÜVENDEYİM

Olay sonrası konuşan Trump, "Etrafımda silah sesleri duyuldu ancak söylentiler kontrolden çıkmadan şunları söylemek istiyorum: İyiyim ve güvendeyim" ifadelerini kullandı

DAHA ÖNCE DE SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Trump, Pensilvanya eyaletinde gerçekleştirdiği bir mitingde de silahlı saldırıya uğramış, peş peşe kurşunların sıkıldığı saldırıdan kulağından yara almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!