Son dakika haberi: Rusya - Ukrayna krizinde sıcak gelişme! ABD Başkanı Biden: Henüz doğrulatamadık

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2022 10:21

Son dakika haberi.. ABD Başkanı Joe Biden, Rusya - Ukrayna krizine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Biden, Rusya'nın askerlerini sınırdan çektiğini henüz teyit edemediklerini açıkladı. Biden, Moskova Yönetimi'nin Ukrayna'yı işgal etmesi halinde yaptırımların hazır olduğu mesajını da yineledi. Biden ayrıca Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme tehdidinin devam ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Son dakika.. ABD Başkanı Joe Biden, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan krize ilişkin açıklamalarda bulundu. "Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı hâlâ büyük bir olasılık" diyen Biden, 'Rus askerlerinin çekilmesini henüz doğrulamadık' dedi.

Putin'e üst düzey diyaloğa hazır olduklarını ilettiğini belirten Biden, 'Putin diplomasiye şans vereceğini söyledi, biz de aynı fikirdeyiz' dedi.

BIDEN'DAN ÇARPICI FÜZE VURGUSU

Rusya'nın Ukrayna sınırında 150 bin askeri olduğunu belirten Biden 'ABD ve NATO'nun Ukrayna'da füzesi bulunmuyor. Oraya füze yerleştirme niyetimiz de yok. ABD ve Ukrayna Rusya'yı tehdit etmiyor' dedi.

RUSYA'YA YAPTIRIM GÖZDAĞI

Rusya ile çatılmak istemiyoruz mesajı veren Biden konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

'Rusya ilerlerse, ABD ve müttefikleri güçlü yaptırımlar uygulamaya hazırlar. Bu yaptırımlar Rusya harekete geçerse en kısa sürede uygulamaya hazır. Rusya ile doğrudan yüzleşmek niyetinde değiliz.'

Haberin Devamı

Son dakika haberi: Rusya - Ukrayna krizinde sıcak gelişme ABD Başkanı Biden: Henüz doğrulatamadık



Biden ayrıca Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda Kuzey Akım-2 projesinin gerçekleşmeyeceğinin altını çizdi.

'RUSYA VATANDAŞLARI DÜŞMANIMIZ DEĞİL'

'Rusya halkını hedef almıyoruz. Rusya'yı istikrarsızlaştırmaya çalışmıyoruz. Rusya vatandaşları bizim düşmanımız değil' diyen Biden sözlerine şöyle devam etti;

'Rusya önümüzdeki günlerde veya haftalarda Ukrayna'yı işgal ederse, Ukrayna'ya insani maliyeti çok büyük olacak. Rusya için stratejik maliyeti de çok büyük olacak. Rusya Ukrayna'ya saldırırsa, ezici bir uluslararası kınama ile karşılanacaktır. Dünya Rusya'nın gereksiz ölüm ve yıkımı seçtiğini unutmayacak'

NATO'DAN UKRAYNA AÇIKLAMASI: YARDIM TALEBİ ALDIK

Öte yandan Ukrayna krizi devam ederken NATO’dan sürpriz bir bilgi paylaşımı yapıldı.

NATO tarafından yapılan paylaşımda; "Ukrayna, çeşitli nitelikteki büyük ölçekli acil durumlar için uluslararası yardım talep ediyor" başlığı ile Ukrayna'nın talep ettiği ihtiyaçların listesini yayınladı.

Haberin Devamı

Yardım talebine ilişkin açıklamanın devamında: "Ukrayna Devlet Acil Servisi, sivil nüfusunu etkileyebilecek çeşitli nitelikteki büyük ölçekli acil durumlara hazırlanıyor. Atıfta bulunulan prosedürlere uygun olarak, Avrupa-Atlantik Afet Müdahale Koordinasyon Merkezi (EADRCC) 15 Şubat 2022'de Ukrayna'dan uluslararası yardım talebi almıştır" ifadeleri kullanıldı.

Avrupa-Atlantik Afet Müdahale Koordinasyon Merkezi (EADRCC), NATO'nun Avrupa-Atlantik bölgesindeki başlıca sivil acil durum müdahale mekanizması olarak görev yapıyor. Tüm yıl boyunca aktif olan oluşum tüm NATO Müttefiklerini ve ortak ülkeleri kapsıyor. Merkez, özellikle doğal ve insan kaynaklı afetler durumunda hem yardım taleplerini hem de yardım tekliflerini koordine etmek için bir takas sistemi olarak işlev görüyor. Bu kurumun Ukrayna'dan aldığı yardım talebi listesi üzerinden cevap vermesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Ukrayna'nın yardım talep listesi iş makineleri, arazi tipi araçlar, laboratuvar malzemeleri, motorlu botlar, jeneratörler, kıyafetler, ayakkabılar, radyo ve haberleşme cihazları yanında çok sayıda ve çeşitte ilaçları içeriyor. Söz konusu duyurunun sonunda ise üye ittifak ülkelerine yardımlara katkıda bulunma çağrısı yapıldı. Duyuruda; Ukrayna'nın gereksinimlerine eşgüdümlü bir yanıt sağlamak amacıyla, uluslar bu talepleri kısmen veya tamamen karşılayabilecek durumda olanlar, Operasyonel Rapora cevap vermeye davet edilir.'' ifadelerine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!