Son dakika... İsrail'den yeni katliam! Gazze'de güvenli alan vuruldu: En az 90 can kaybı!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2024 12:16

Gazze'deki Sivil Savunma Birimi'ne göre İsrail’in “güvenli olduğunu” iddia ettiği El-Mevasi bölgesine düzenlediği saldırıda en az 90 kişi öldü, yaralı sayısının da 300 olduğu bildirildi. İsrail ordusu saldırının hedefinin Hamas’ın üst düzey komutanlarından Muhammad Deif’e yönelik olduğunu iddia etti ancak 70’ten fazla kişinin ölümünün ardından Deif’in akıbetinin bilinmediği açıklandı.

Haberin Devamı

Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; İsrail’in “güvenli olduğunu” iddia ettiği El-Mevasi bölgesine düzenlediği hava saldırısında en az 90 kişi hayatını kaybetti, 300 kişinin de yaralandığını bildirdi.

 

Son dakika... İsrailden yeni katliam Gazzede güvenli alan vuruldu: En az 90 can kaybı

El Cezire’nin Gazze'deki muhabirlerinin bildirdiğine göre, İsrail'in düzenlediği bir hava saldırısında Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un batısında yer alan el-Mevasi bölgesi hedef alındı.

İsrail güçleri, 7 Mayıs'ta Mısır sınırındaki kentte başlattıkları operasyonun ardından Refah'ta yerinden edilenlerin Filistinlilerin Han Yunus'a taşınmasını emretmiş, sonrasında El Mevasi'yi "güvenli bölge" ilan edilmişti.

Haberin Devamı

Son dakika... İsrailden yeni katliam Gazzede güvenli alan vuruldu: En az 90 can kaybı

Görgü tanıkları İsrail saldırısında yaralananların Han Yunus'taki Nasser hastanesine götürüldüğünü doğruladı.

Son dakika... İsrailden yeni katliam Gazzede güvenli alan vuruldu: En az 90 can kaybı

Gazze Hükümeti Medya Ofisi de bir açıklama yayınlayarak saldırıda aralarında sivil savunma personelinin de bulunduğu 100'den fazla kişinin öldüğünü ya da yaralandığını duyurdu.

El Cezire İsrail savaş uçaklarının El Nus kavşağı yakınlarında yerlerinden edilmiş Filistinlilerin bulunduğu bölgeye en az 5 füze fırlattığını, saldırılarda çadırların ve El Mevasi'deki bir su damıtma ünitesinin yakınlarına isabet eden füzeler çok sayıda can kaybına yol açtığını duyurdu.

Son dakika... İsrailden yeni katliam Gazzede güvenli alan vuruldu: En az 90 can kaybı

İSRAİL “HAMAS’I VURDUK” DEDİ, HAMAS'TAN JET YALANLAMA GELDİ

İsrail’den yapılan ilk açıklamada saldırıda Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları'nın komutanı Muhammed Deyf'in hedef alındığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

7 Ekim baskınını planlayan isim olan Muhammed Deyf, Yahya Sinvar'la birlikte İsrail'in en çok arananlar listesinin başında yer alıyor.

Hamas'tan yapılan ilk açıklamada ise, Muhammed Deyf'in hedef alındığı yönündeki haberlerin 'saçma' olduğu belirtildi, iddiaların korkunç katliamı meşrulaştırmayı amaçladığı söylendi.

MEVASİ'YE "ZORUNLU GÖÇ"

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, 1 Temmuz'da Filistinlilerden Han Yunus kentinin doğusundaki bölgeleri "güvenlikleri için" acilen boşaltmaları yönünde açıklama yaptı.

Han Yunus'un doğu bölgelerinde yerinden edilen Filistinlilere ses kaydı gönderen İsrail güçleri, bölgenin "tehlikeli çatışma bölgesi" olduğu iddiasıyla Filistinlilerin tahliyesini istedi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine, İsrail'in saldırılarından kaçan Filistinliler, Deyr el-Belah'ın güneybatısından Refah'ın batısına uzanan ve yerleşim yeri olmayan El-Mevasi bölgesine doğru göç etmek zorunda kaldı.

Han Yunus kentindeki Gazze-Avrupa Hastanesi çalışanları da 2 Temmuz'da, İsrail'in hastanenin bulunduğu bölgenin boşaltılması yönündeki uyarısının ardından hasta, yaralı ve cihazların tahliyesine başladı.

Gazze Şeridi'nde faaliyetteki az sayıdaki sağlık merkezinden biri olan Gazze-Avrupa Hastanesinden tahliye edilen hasta ve yaralılar kent merkezindeki Nasır Hastanesine nakledildi.

Yerleşim için uygun olmayan kumluk Mevasi bölgesine tahliye edilen Filistinliler ise altyapı, kanalizasyon, elektrik hattı ve iletişimden yoksun bu alanda sığınmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ’NDEN İSRAİL’İN GAZZE’DEKİ SALDIRISINA KINAMA

Dışişleri Bakanlığı İsrail’in güvenli bölge ilan ettiği Han Yunus kentindeki El Mevasi’ye düzenlediği saldırı için kınama metni yayınladı.

Dışişleri’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İsrail’in, Han Yunus kentinde “güvenli bölge” olarak belirlediği El Mevasi’de barınan Filistinlilere saldırarak onlarca sivili katletmesi, Netanyahu Hükümetinin Filistinlileri topyekûn yok etme çabasının bir aşamasıdır.

İsrail’in ateşkes konusunda Hamas’ın olumlu yanıtına karşılık vermesi beklenirken bir kez daha kan dökmeyi tercih etmesi, Netanyahu Hükümetinin kalıcı ateşkes müzakerelerini engellemeye çalıştığının da delilidir.

Haberin Devamı

İsrail’e destek veren ülkelerin, bu barbarlığa artık dur demesi gerekmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!