Son dakika haberi... Trump hüküm giydi, şimdi ne olacak?

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi... Trump hüküm giydi, şimdi ne olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2024 00:15

Son dakika haberi... ABD’nin eski Başkanı Trump'a yönelik "sus payı" davasında 12 kişilik jüri 2 gün süren müzakerelerin ardından karara vardı. Jüri Trump'ı suçlu buldu. Peki Trump hapishaneye girecek mi? CNN Türk ABD Temsilcisi Yunus Paksoy son gelişmeleri aktardı.

Haberin Devamı

Eski ABD Başkanı ve 2024 başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump, "sus payı" davasındaki 34 suçlamanın hepsinden jüri tarafından suçlu bulundu. ABD tarihinde ilk kez bir başkan hüküm giydi.

CNN Türk ABD Temsilcisi Yunus Paksoy şunları aktardı:

"HAPİSHANEYE GİREBİLİR"

Trump'ın daha önce bir cezası olmadığı için hapse girip girmemesi hakime kaldı. Jüri kararı açıklar, cezayı hakim verir. Hapishaneye girebilir. Böyle bir ihtimal var. Diğer bir ihtimal de ev hapsi. Trump ev hapsi cezası da alabilir. Eğer hapishaneye girerse seçim çalışmalarına devam edebilir. Federal bir dava olduğu için eğer ABD Başkanı olursa kendisini af edemeyecek.

"TRUMP'I KORUYAN GİZLİ SERVİS HAPİSHANE İLE GÖRÜŞTÜ"

Şu an kimse ne olacağını bilmiyor. Hakim ne kadar ceza verecek ya da ceza verecek mi bilinmiyor. Trump'ı koruyan gizli servis hapishane ile görüştü. Çünkü Trump hapishaneye girerse de Trump'ı korumak zorunda.

Haberin Devamı

CEZA HÜKMÜ 11 TEMMUZ'DA AÇIKLANACAK

Bir ceza yargılamasında jüri tarafından suçlu bulunan ilk eski ABD başkanı olarak tarihe geçen Trump hakkındaki ceza hükmü, 11 Temmuz'da açıklanacak.

KARAR SONRASI TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA

Donald Trump, jürinin kararından sonra medyaya yaptığı kısa açıklamada, "Bu rezalet ve hileli bir duruşmaydı. İnsanlar burada ne olduğunu biliyor. Ben çok masum bir adamım. Ülkemizi ve anayasamızı savunuyorum." dedi.

Ülkenin bir cehenneme döndüğünü savunan Trump, davanın siyasi rakipleri tarafından gündeme getirildiğini tekrarlayarak, "Başımız büyük belada olan bir ülkemiz var, bu hileli bir karar, bu hakimin bu yargılamaya bakmasına asla izin verilmemeliydi." diye konuştu.

SUS PAYI DAVASI

Kamuoyunda “sus payı” davası olarak da bilinen davada Trump, ilişki yaşadığı müstehcen film oyuncusu Stormy Daniels'e 2016 başkanlık seçimleri öncesinde “sus payı” ödemek ve ödemeyi örtbas etmek için resmi kayıtlarda tahrifat yapmakla suçlanmıştı. Trump'ın ABD tarihinde bir ceza davasında yargılanan ilk eski ABD Başkanı olması nedeniyle önem taşıyan dava sonunda Trump’ın 4 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtilmişti. Yargılama süresince mahkeme heyetine sert eleştirilerde bulunan Trump, “sus payı” davasının bir “siyasi komplo” ve “cadı avı” olduğunu savunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!