Son dakika: Ermenistan'da korkutan deprem

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2022 21:50

Son dakika haberine göre, Ermenistan'ın Shirak bölgesinde 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Türkiye sınırına 35 km uzaklıkta gerçekleşirken Kars, Artvin, Ardahan ve Iğdır'dan da hissedildi.

Haberin Devamı

AFAD'dan aktarılan bigliye göre; Ermenistan'ın Shirak bölgesinde saat 21:25'te 5.3 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. Depremin derinliği 5.61 km olarak açıklandı.

Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Ermenistan'da meydana gelen ve ilimizde de hissedilen 5.3 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak il genelinde şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum tespit edilmemiş olup araştırmalarımız devam etmektedir. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

Son dakika: Ermenistanda korkutan deprem

Digor ilçesine bağlı Dağpınar Belediye Başkanı Ömer Vargün, "Evde salondaydık, deprem olunca dışarı çıktık. Umarım önemli bir şey yoktur. Halkın yüzde 70’i dışarıda" diye konuştu.

Deprem anında bir kafede oturduklarını söyleyen Hakan Ağbaş, "Hemen çıkıp eve geldik. Komşular dışarıdaydık . Bizde burada beklemeye devam ediyoruz" dedi.

Iğdır Valisi H. Engin Sarıibrahim ise Ermenistan merkezli deprem ile ilgili olarak ilgili birimlere ulaşan herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

Son dakika: Ermenistanda korkutan deprem


AFAD Başkanlığı, depreme en yakın ilçe olan Kars Akyaka’da olumsuz bir ihbarın alınmadığı bilgisini paylaştı.

Bu arada AFAD verilerine göre 5.3 büyüklüğündeki depremin ardından yine merkez üssü Shirak kentinde saat 21.28'de 3.9 ve saat 21.34'de ise 3 büyüklüğünde artçık depremler kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!