Solunum aygıtıyla yaşayan hasta elektriği kesilince öldü

Güncelleme Tarihi:

Solunum aygıtıyla yaşayan hasta elektriği kesilince öldü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Fransa'nın Nice kentinde, evinde solunum cihazına bağlı olarak yaşamını sürdüren, dokuz çocuk babası bir Faslı, faturalarını ödemediği için elektriği kesilince öldü. 2000 yılının eşiğinde elektrik kesintisi yüzünden bir kişinin ölmesi Fransa'da büyük gürültü kopartırken, Fransız Elektrik Kurumu aleyhine dava açılması bekleniyor.

69 yaşındaki Ahmet Azimi'nin solunum cihazının hemen yanıbaşındaki cansız cesedi büyük kızı Zohra tarafından bulundu. Annesi ve ailenin diğer fertleri evde olmadığı bir sırada babasını ziyarete gelen genç kadının Fransız gazetelerinde yer alan ifadesi şöyle: ‘Annem Marsilya’da Fas Konsolosluğuna gideceği için babamı yalnız bırakmak istemedim. Annem evden çıktıktan kısa bir süre sonra babamın yanına gittim. Ancak solunum cihazı durmuştu ve babam yerdeydi. Birkaç dakika sonra elektriğin kesilmiş olduğunu ve babamın nefes almadığını farkettim.'

Zohra'nın hemen polise başvurması üzerine Fransız Elektrik Kurumu'ndan bir yetkilinin eve gelerek elektriği açması işe yaramadı çünkü Ahmet Azimi ölmüştü. polisin sorguladığı Fransız Elektrik Kurumu'nun Nice sorumlusu Patrick Bouzin, Azimi ailesinin Aralık 1998 faturasını ödemediğini ve bu yüzden birkaç kez mektup ve telefonla uyarıldığını kaydetti. Ailenin Ahmet Azimi'nin sağlık durumu konusunda kendilerine bilgi vermediğini de iddia eden Patrick Bouzin, Elektrik Kurumunu'na bağlı bir görevlinin eve giderek elektriği kesmek zorunda kaldığını söyledi. Elekrtik Kurumu'nun ‘Ahmet Azimi’nin solunum cihazına bağlı olduğunu bilseydik elektriği kesmezdik' diye kendisini savunurken, aile mahkemeye başvuracağını bildirdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!