Solana ve Biden Bosna-Hersek'i ziyaret edecek

Güncelleme Tarihi:

Solana ve Biden Bosna-Herseki ziyaret edecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2009 14:51

AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, 1995 Dayton Barış Anlaşması çerçevesinde kurulan uluslararası yüksek temsilcilik makamının AB özel temsilciliğine dönüştürülmesi hazırlığı için yarın Bosna-Hersek'i ziyaret edecekler.

Solana, AB dışişleri bakanları toplantısına girerken basına yaptığı açıklamada, Biden ile birlikte Bosna-Hersek ziyaretlerinde, AB ve ABD'nin aynı tutumu paylaştığı mesajını vermek için ilgili herkesle görüşeceklerini söyledi.

Bosna-Hersek'te 1992-1995 yılları arasında 100 binden fazla kişinin ölmesine neden olan savaşın ardından imzalanan Dayton Anlaşması'nda uluslararası gözetim çerçevesinde oluşturulan Yüksek Temsilcilik görevini, Mart ortasından bu yana Avusturyalı diplomat Valentin Inzko sürdürüyor.

Aynı zamanda AB'nin Bosna-Hersek özel temsilcisi olan Inzko, Bosna-Hersek'in AB'ye katılım hazırlıkları çerçevesinde uluslararası temsilcilik makamının muhtemelen bu yıl sonunda lağvedilmesiyle sadece AB temsilcisi olarak görev yapacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!