’Solak’ Obama’dan ’solcu’ politika

Güncelleme Tarihi:

’Solak’ Obama’dan ’solcu’ politika
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2009 00:00

ABD Başkanı Barack Obama, solla ilgisinin sadece solaklık olmadığını, siyaseten de sol eğilimli olduğunu aldığı kararlarla kanıtlamaya başladı. Bush Yönetimi’nin Guantanamo, kürtaj gibi kararlarına çarpı koyan Obama, bazı eyaletlere kendi egzozt standardını belirleme ve uzay silahlarına dünya çapında yasak getirmeye hazırlanıyor.

BARACK Obama, dün yayınladığı yeni çevre yönetmeliğiyle, California ve diğer 13 eyalete kendi gaz standardını belirleme hakkı tanıdı. Yönetmelikle birlikte bu eyaletler, daha sert gaz emisyonu ve yakıt verimliliği standardı uygulayabilecek. Obama’nın, Bush Yönetimi’nin uygulamasının tamamen aksi yönünde aldığı bu karara, oto üreticileri sürekli karşı çıkıyordu. Bu yönetmelikle, eyalet yönetimlerinin daha temiz enerjilere yönelmeleri teşvik ediliyor.

Obama aynı zamanda federal kurumlara, tüm hükümet ve devlet binalarında enerjinin verimli kullanılması yolunda önümüzdeki günlerde talimat verecek. Obama yönetimi, böylece enerjide kısıntıya giderek yıllık 2 milyar dolar tutarında bir kazanç sağlayacak. Aynı zamanda, küresel ısınmaya yol açan karbondioksit ve diğer gazların salınımı da azaltılacak. Obama, uzay silahlarına dünya çapında yasak getirilmesi için çalışıcağı sözü vererek, Bush yönetiminin son derece önem verdiği bir politikada daha değişiklik yapacağının sinyalini verdi.

BİLGİ NOTU

Gallup tarafından yapılan araştırmada, Obama’nın ilk icraatlarını onaylayan Amerikalıların oranı yüzde 68 çıktı.

Ben solağım alışın

BARACK
Obama’nın başkan olması, çeşitli farklı grupların yanı sıra solakları da çok memnun etti. Çünkü, Başkan Obama bir solak. Obama’nın solak olduğu, geçen hafta Beyaz Saray’da yeni bir talimatnameye medya önünde imzasını atarken açıkça görüldü. Obama da kameralara dönerek, "Alışın, ben bir solağım" dedi. Obama, İngilizce’deki "Lefty" kelimesini kullanırken çok ince bir mesaj verdi. Çünkü "Lefty" hem solak hem de "solcu" anlamlarında kullanılabiliyor...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!